Konya'da '18 Mart Çanakkele Zaferi'nin 97'nci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü' nedeniyle Şehitlik'te düzenlenen törende şehit kızı Gülnisa Alkış, törene katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, babasını hiç görmediğini söyledi. Bunun üzerine Bakan Davutoğlu da "Beni baban olarak kabul eder misin?" deyip telefon numarasını verdi. 

2002 yılında komonda er olarak vatani görevi yaptığı sırada Tunceli'deki Çiçekli Köyü yakınlarında teröristlerle girilen çatışmara şehit olan Selçuk Alkış'ın kızı Gülnisa Alkış, bugün Bakan Davutoğlu'nu telefonla aradı. 

BAŞBAKAN, OBAMA'DAN SONRA GÜLNİSA İLE KONUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın, ABD Devlet Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmenin ardından Gülnisa Alkış ile görüştü. Bakan Davutoğlu ile tanıştıktan sonra ikinci kez telefonla görüştüğünü belirten Gülnisa Alkış, "Manevi babam Davutoğlu'nun sesini duymak istedim. Telefonla aradım. O da telefonla görüştüğü sırada 'Yanımda bir misafirimiz var. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan. Onunla görüşmek ister misin?' deyip telefonu Başbakanımıza verdi" dedi.

Başbakan Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinden mutlu olduğunu belirten Alkış, "Başbakanımız bana, 'Seni gözlerinden öperim. Seninle bir an önce tanışmak istiyorum' dedi. Ben de 'Ellerinden öperim' dedim. Mutlu oldum. Sayın manevi babam Ahmet Davutoğlu da Konya'ya geldiğinde beni evine götürüp torunlarıyla tantıştırmak istediğini söyledi. Görüşmemiz kısa sürdü" dedi. 

Bakan Davutoğlu da Gülnisa Alkış ile görüştüğünü sosyal paylaşım sitesi twitterdeki sayfasında duyurdu. Davutoğlu, "Viyana ve Brüksel'deki yoğun temasların ardından Sayın Başbakanımız'la birlikte Seul'deyiz. Nükleer Güvenlik Zirvesi'nde ilk görüşmemiz ... ABD Başkanı Sayın Obama'yla gerçekleşti. Görüşmeden dönerken Konya'daki manevi kızım, babasını şehit veren sevgili Gülnisa aradı....O sırada Sayın Başbakanımız'ın aracındaydık. Gülnisa, Sayın Başbakanımız'la da sohbet etti... Bu yoğun temponun arasında Gülnisa'nın telefonu bizim için güzel bir mola oldu" ifadelerini kullandı. 



HD(İA/SS)