Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayında görev yapacak davulcuları belirledi. Ramazan davulcularının belirlenmesi amacıyla geçtiğimiz hafta yapılan sınavda başarılı olamayan ve seçici kurul tarafından eğitim alması istenen adaylar tekrar yarıştı. Müzik öğretmeni eşliğinde 1 hafta eğitim alan davulcular Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil’in başkanlığını yaptığı jüri önüne çıktı.

Aldıkları müzik eğitimi sonrasında davul çalmada hünerlerini sergileyen adaylar, mani söylemede de sınıfı geçti. Ritim tutup mani söyleyen davulcular herkesin ilgi odağı oldu. Programa, ilçeyi ziyaret eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun da katıldı.

Ramazan davulunun gürültü çıkardığı yönünde gelen bir soru üzerine ise vali Mutlu, “Gürültü sözü doğru değil. Vatandaşlarımız, saatlerini de ayarlayarak sahura kalkabilir ancak, ‘Ramazan Davulcusu’ bizi tarihimize bağlayan bir kültür yansımasıdır. Kulağını davula veren davulu duyar, kulağını vermeyen de davulu duymaz” diye yanıtladı. Vali Mutlu ve Başkan Uzun, gösteri yapan davulculara ilk bahşişlerini verdi.

(BB)