Erzincan'da 1999 yılından bu yana Ağaoğlu Toprak Sanayi ve A.Ş. adı altında faaliyet gösteren ve yıllık 10 milyon tuğla üretimi yapan fabrikaya 2011 yılının Ekim ayında 69 bin 200 liralık elektrik faturası geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Dalar, 69 bin 200 liralık faturaya 7 bin 853 liralık kayıp kaçak bedeli yansıtıldığını görünce sinirlendi.

İşadamı Hacı Dalar bunun üzerine Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye kayıp kaçak bedeli adı altında ödediği paranın geri verilmesi için 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı. Bir yıl süren davanın görülmesinin ardından mahkeme, 11 Aralık'ta verdiği kararda Hacı Dalar'a ödediği kayıp kaçak bedelinin faiziyle birlikte geri ödenmesine karar verdi.

Başkalarının kullandığı bedeli ödememek için davayı açtıklarını vurgulayan Ağaoğlu Toprak Sanayi ve A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Dalar, davayı kazandıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Her ay ortalama 30-40 bin lira elektrik faturası ödediklerini ve bunun 4-5 bin lirasının kayıp kaçak bedeli olduğunu anımsatan Dalar, "Fatura üzerinden sadece bir aylık kayıp kaçak bedeli için dava açtık. Şimdiki faturalar üzerinde zaten kayıp kaçak bedeli görünmüyor. Ama yine de herkesten bu ad altında olmasa da bedel alınıyor. Biz bunun alınmamasını istiyoruz. Geçmiş dönemlere ait olan kayıp kaçak bedellerinin iadesi için de mahkeme yoluna gideceğiz. Bu emsal bir karar oldu. İnşallah başkasının kullandığı elektriği bir başkası ödemez" diye konuştu.