İlçeye bağlı Emecik Mevkii'inde, dün saat 19.30 sıralarında, orman yangını çıktı. Yol kenarındaki otların tutuşmasının ardından ormanlık alana sıçrayan alevleri görenler, yangını söndürme ve jandarma ekiplerine bildirdi. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 2 helikopter havadan, 15 arazöz, 1 dozer, 6 ilk müdahale aracı, 150 orman işçisi ve 6 teknik elemanda karadan müdaheleye başladı.

Köylülerde söndürme çalışmaları destek oldu. Kararan hava nedeniyle havadan müdahale bir süre sonra sonlandırıldı. Karadan yürütülen çalışmalar sonuç verdi, yangın söndürüldü. 3 dönümlük meyve bahçesi ile 1 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü belirtilirken, yangının çıkış nedenini araştırıldığı kaydedildi. Söndürme çalışmalarına katılan ismi öğrenilemeyen bir köylü, hafif şekilde yaralandı.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, yaklaşık üç saat süren çalışmalar sonucu yangının kontrol altına alındığını belirtti. Gece boyunca soğutma çalışmalarına devam edileceğini söyleyen Şahin, yangında çam ağaçları ile kaplı bir hektarlık ormanlık alanın yandığı bildirildi. Yangının çıkış nedeninin yol kenarına atılmış olası bir izmaritten kaynaklanmış olabileceği belirtildi.