Limanda kıyıya bağlı duran, 'Alişon-2' adlı küçük bir balıkçı teknesinin üzerine çıkıp uzanan Badem, Datçalılar'ın ilgi odağı oldu. Datça polisi, her gelişinde olduğu gibi Badem'in rahatsız edilmeden dinlenmesini sağlamak için, üzerine çıktığı teknenin etrafına güvenlik şeridi çekti. Badem'in Datça'ya geldiğini duyarak limana akın edenler, fotoğrafını çekmek için birbirleriyle yarıştı.

Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan da limana gelerek Badem'i bir süre izledikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Badem'in artık Datça'nın bir ferdi olduğunu belirten Tokcan, "Badem yılda 3-4 defa mutlaka Datça'ya uğruyor. Şimdi yine bizi ziyaret etti. Sahil şeridinde yeni düzenleme yaptığımız parka Badem'in bir heykelini dikeceğiz. Badem, Datça'nın simgesi olmayı hak ediyor" diye konuştu.

Belediye Başkanı Tokcan'ın heykel açıklamasına Datçalılardan da destek geldi. 65 yaşındaki Mustafa Kaptanoğlu, "Badem bizim bir hemşehrimiz oldu. Onu çok seviyoruz. Başka yerlere gidip dolaşıyor. Ama dönüş dolaşıp geldiği yer Datça oluyor. Heykelinin yapılacak olması bizi sevindirdi" dedi.



MÇ(AÖ/CK)