Türkiye’nin yaz turizminde, son yılların parlayan yıldızlarından biri olan Datça, irili ufaklı el değmemiş koyları ve 235 kilometrelik sahil şeridi ile dikkatleri üzerine toplarken, kış turizmi için atağa geçti. Turizmi 12 aya yaymak amacıyla termal turizme yönelen Datça’da, İller Bankası ve Belediyenin işbirliğinde, Ilıca Gölü çevresinde sondaj çalışmaları başladı.

Belediye Başkanı CHP’li Şener Tokcan, Ilıca Gölü çevresinde 20.71 hektarlık alanda 'Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Arama Ruhsatı' alındığını belirtti. Tokcan, "Bu çerçevede MTA’nın hazırlamış olduğu jeolojik ve jeofiziksel etüt raporuna istinaden, deneme sondajı yapılabilmesi için Belediye Meclisimizin aldığı kararla İller Bankası’na yaptığımız başvuru kabul edildi. İller Bankası, başvuruyu 2012 yılı yatırım programına alarak 28 Ağustos’ta, Datça Jeotermal Sondaj ihalesini gerçekleştirdi. Bu çerçevede Kasım ayı başında sözleşmesi imzalanan sondaj projesinde, Datça Belediyesi’nin de katıldığı bir komisyonla yükleniciye yer teslimi yapılarak ilk adım atıldı. Sondaj çalışmalarına hemen başlandı. 350 metre derinliğe inilecek" dedi.

İstenilen sıcaklık ve hacimde termal nitelikli suya ulaşılması durumunda Datça turizminin çeşitleneceğini ifade eden Tokcan, "Sıcak suyun bulunması, Datça için büyük bir şans olacak. Turizmin 12 aya yayılması için önemli bir aşamayı geride bırakmış olacağız. Şu an 8 metre derinliğe ulaşıldı. Her noktada numuneler alınıyor. Termal nitelikli suya ulaşılmasından sonra ki aşamada kurulacak tesisler ve turistik işletmeler ile ilçemizde turizmi hareketlendirecek" diye konuştu.



MÇ(AÖ/SS)