Datça merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Mesudiye Köyü'nde bir GSM şirketi tarafından özel bir araziye baz istasyonu kurma çalışmalarının başlatılması üzerine imza toplayan köylüler bugün sabah saatlerinde eylem yaptı. Onlarca kişi, baz istasyonunun kurulacağı bölgede biraraya gelip tepkilerini dile getirdi. Baz istasyonunun, yerleşim yerlerine en az 200 metre uzaklıkta bulunması gerektiğini öne süren eylemciler, 'Baz istasyonu istemiyoruz', 'Sağlıklı yaşam hakkımız engellenemez' diye slogan attı. Eyleme katılanlar adına konuşan 50 yaşındaki Yılmaz Sivaz, "Bulunduğumuz nokta Mesudiye Köyü'nün yerleşim alanı içerisinde. İki gün önce bir GSM şirketi tarafından buraya baz istasyonu kurmak üzere beton döküldü. Biz de hemen imza toplayıp, Kaymakama gittik. Kaymakam Hamdi Üncü, bu konuyla ilgilenip, jandarmayı görevlendirdi. Lisanslarının olup olmadığının araştırılması talimatını verdi. Ancak henüz bir sonuç alamadık" dedi.

GSM firmasının yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç alamadıklarını ifade eden Sivaz, "Gerekirse yasal haklarımızı aramak üzere dava açacağız. Aslında burada telefonların çekim sorunu da yok. Ancak Hayıtbükü karşısındaki minik bir koy var. Yaz aylarında gelenler oluyor. Duyduğumuza göre, firmanın bir yetkilisi oraya gelmiş, cep telefonu çekmediği için bu istasyonun kurulmasına karar verilmiş" diye konuştu.

Köy sakinlerinden 53 yaşındaki Makbule Göçmen de sağlıklı bir yaşam isteklerini dile getirerek, "Biz uzun yaşamasak da, sağlıklı yaşamak istiyoruz. Baz istasyonu kararının gözden geçirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Kurulması planlanan baz istasyonunun hemen yanı başındaki turistik tesisin sahibi olan 56 yaşındaki Ayşe Yılmaz, yapılan çalışmanın turizmi olumsuz etkileyeceğine dikkat çekip, "Ben, yıllardır bir işletme açmak için bekliyorum. Hayıtbükü sahiline 100 metre mesafede bir arsam varken, imar sorunları nedeniyle sahilden çok daha gerilerde olan buraya bir tesis kurdum. Sahile kaçak inşaat yapmak istemedim. Turizme hizmet etmek istiyorum. Baz istasyonu bizim apartımıza 95 metre mesafede. Böyle bir durumda hangi turist baz istasyonunun yanında tatil yapmak ister. Burada baz istasyonu istemiyoruz" diye konuştu.



MÇ (AÖ/CK)