Belediye hoparlörlerinden yapılan 'şiddetli lodos' uyarıları üzerine denizde bulunan küçük balıkçı tekneleri karaya çekilerek fırtınadan korunurken, limanda bağlı bulunan teknelerin sahipleri ise gerekli tedbirleri alarak beklemeye başladı.

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü ve CHP’Li Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan da akşam saatlerinde limana gelerek incelemelerde bulundu. Saatteki hızı 95 kilometreye kadar ulaşan rüzgar, tekne sahiplerine zor anlar yaşatmasına rağmen bu kez korkulan olmadı. Denizde alınan önlemler nedeniyle herhangi bir zarar meydana gelmezken, şiddetli fırtına karada da etkili oldu. Özellikle kökleri zayıf bazı ağaçlar rüzgarın etkisiyle devrilirken, herhangi bir hasara yol açmaması teselli oldu.

Belediye Başkanı Tokcan, böyle bir fırtınayı iki gündür beklediklerine dikkati çekip, "Meteoroloji ile yaptığımız görüşmeler sonucu, rüzgarın etkili olacağı düşüncesiyle öğleden sonra belediye hoparlörlerinden uyarı anonsları yapıldı. Son üç yılda esen en kuvvetli ikinci fırtına ve saatte hızı 95 kilometreye kadar ulaştı. İlçe merkezimizde ve teknelerde şimdilik bir zarar söz konusu değil. Geçen yıl yükseltilen mendireğin ne kadar önemli olduğu bugün daha iyi anlaşıldı. Bu sayede liman lodos rüzgarlarında daha güvenli hale geldi" diye konuştu.