Yol kenarından başlayarak önce doğuda deniz yönüne doğru genişleyen yangın, daha sonra şiddetli rüzgarın etkisiyle batıya, sonra tekrar doğuya yönelirken yaklaşık 60 hektar alan kül oldu. Gece olması nedeniyle karadan sürdürülen yangın söndürme çalışmalarına 210 orman işçisi, 41 arazöz, 5 dozer ve 20 teknik eleman katıldı. Doğu yönünde Karaincir tatil sitesini, batı yönünde ise Emecik köyü yerleşim alanlarını tehdit eden yangın, yoğun çabalar sonucu kontrol altına alındı.

15 GÜNDE 10 ’UNCU YANGIN

Aynı bölgede 15 günde 10’uncu orman yangınının meydana gelmesi, akıllara kundaklanma sorusunu getirdi. Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, bu konudaki soruları yanıtlarken kundaklama şüphesinin kuvvetle muhtemel olduğuna dikkat çekti. 15 gündür bölgede teyakkuz halinde olduklarını dikkat çeken Şahin, "Daha önceki yangınlara anında müdahale ederek fazla büyümeden söndürebildik. Gavur Deresi ve Karaincir sapağında 2 arazöz 24 saat görev başında bekletiliyordu. Ancak bu kez, yol kenarından başlayan yangın 5 dakika gibi kısa bir sürede deniz istikametine doğru büyüyerek ilerledi. Bu durum değişik noktalara benzin dökülmüş olabileceğini gösteriyor. Datça’da yangın başladığında aynı anda Milas Mumcular ve Yunan adası Rodos’ta da orman yangınının olması, insan kaçakçılarının işi olabileceği düşüncesini gündeme getirdi" diye konuştu.

BİR İŞÇİ YARALANDI

Şahin, çıkan yangında toplam 60 hektar alanın kül olduğunu ifade etti. Şahin, "35 hektar makilik, 5 hektarlık çam ormanı ve özel şahıslara ait 20 hektarlık alanda kuru otlar yandı. Herhangi bir ev, ahır yada samanlık yangını meydana gelmedi. Sadece bir orman işçisi düşerek yaralandı. Ayağında ezilme tespit edilen orman işçisi Marmaris Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı" dedi.

Saat 03.00’da söndürülen orman yangınında gece boyunca soğutma çalışmalarının yapıldığını vurgulayan Özkan Şahin, gün ışımasından sonra Marmaris Orman işletmeden gelen bir helikopterin de havadan soğutma çalışmalarına katıldığını açıkladı.

İKİ KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, son bir haftadır bölgede jandarma tarafından denetim yapıldığını belirtti. Üncü, "Sabotaj ihtimaline karşı ekiplerimiz bölgeyi denetliyorlardı. Bu yangından sonra iki kişi gözaltına alındı. Ancak yapılan incelemede, yangınla bir ilgilerinin olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldılar" dedi.