Darüşşafaka Cemiyeti ile arsa sahibi SEV Vakfı’nın geliştirdiği işbirliği sonucu hizmete giren Urla Yaşam, 120 oda/suitten oluşuyor ve toplam 152 kişilik kapasitesi bulunuyor. Torasan Mahallesi 619 sokak 3/A adresinde hizmete giren Urla Yaşam’ın açılışı nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil oluşumu olan ve 149 yıldır yaşamları eğitimle değiştiren Darüşşafaka’nın, aynı zamanda kaynak çeşitliliği açısından Türkiye’nin en özgün sivil oluşumlarından biri olduğunu söyledi.

Bu çalışmaların yanı sıra 1997’de rezidanslar projesini hayata geçirdiklerini anımsatan Yıldırım, ileri yaş bakımına farklı bir boyut katan ve bu alanda önemli bir boşluğu dolduran rezidansların, bir yandan Darüşşafaka için önemli bir kaynak yarattığını, diğer yandan da bağışçılara olan vefayı gösterme şansı verdiğini söyledi. Bu çerçevede h izmete açılan Urla Yaşam’ı da, Darüşşafaka için sürdürülebilir kaynak yaratma çabaları çerçevesinde hayata geçirdiklerini anlatan Yıldırım, buradan elde edilecek gelirin Darüşşafaka’da okuyan çocukların eğitimine aktarılacağını söyledi.

Zekeriya Yıldırım, “Urla Yaşam ve bünyesinde barındırdığı Özel Bakım Ünitesi, Darüşşafaka Rezidansları’nda ve Maltepe Özel Bakım Ünitesi’nde edindiğimiz deneyimi, kaliteyi, bu hizmete ihtiyaç duyan herkesle buluşturacaktır. Bu kompleks ile 2007 yılından bu yana bağışçılarımıza hizmet veren Rezidansımız B Blok ile bugün açılışını yaptığımız mülkiyeti SEV vakfına bırakılan A Blok ve halihazırda inşaatı yarım kalan C Blok da tamamlandığında ülke çapında örneği olmayan bir sağlık ve yaşam merkezi yaratmış olacağız” dedi.

Urla Yaşam bünyesinde yer alan Özel Bakım Ünitesi’nin, Türkiye’nin önemli toplumsal sorunlarından biri haline gelen, kendi başına yaşamını idame ettiremeyen ileri yaştaki kişilerin bakımına çözüm sunduğunu dile getiren Yıldırım, “Ünite, alanında uzman hekim, hemşire, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve deneyimli yaşlı bakım elemanlarıyla 55 yaş üstü Alzheimer, Demans, Parkinson, Paralizi, Pleji gibi hastalıklara sahip, Dekübitis tanılı, kolostomili, ağız yoluyla gıda alamayan PEG'li ve nazogastrik sondalı veya ameliyat sonrası bakıma ihtiyaç duyan hastaların ister günübirlik ister dönemsel isterse sürekli olarak sevgi ve şefkate dayalı hizmet anlayışıyla bakımını yapılabilecek. Artık tatile, iş seyahatine çıkarken gözünüz arkada, aklınız evinizde kalmayacak” diye konuştu.