21 kilometrelik parkurda erkeklerde Kenyalı Kiptoo 1 saat 3 dakika 34 saniye ile birinci gelirken, bayanlarda ise Etiyopyalı Mulu Seboka Seyfu 1 saat 14 dakika ile birincilik ipini göğüslemeyi başardı. Bu arada bin kişinin katıldığı halk koşusu sırasında çocuklar ezilmekten son anda kurtuldu. 

Türkiye'nin dışında 14 ülkeden 40 yabancı sporcunun katıldığı 2. Darıca Yarı Maratonu bu sabah saat 09.30'da Darıca Cumhuriyet Meydanı'nda Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ın verdiği startla başladı.

Darıca ve Bayramoğlu sakinleri yol boyunca atletlere sevgi gösterisinde bulundu. İzleyicilerin sevgi gösterileri arasında süren yarışta erkeklerde Kenyalı atlet Kiptoo Mark Kosgey 1 saat 3 dakika 31 saniyelik derecesiyle birinciliğe ulaşırken, Etiyopyalı Biruk Getachew 1 saat 3 dakika 34 saniye derecesiyle ikinci, Türkiye'den de Hasan Pak 1 saat 4 dakika 38 saniyelik derecesiyle üçüncülüğü elde etti. 

Bayanlarda ise Etyopyalı Mulu Seboka Seyfu 1 saat 14 dakika derecesiyle birinci gelirken, Türkiye'den Ümmü Kiraz 1 saat 16 dakika 34 saniye derecesiyle ikinci ve yine Türk atlet Bahar Doğan 1 saat 17 dakika 19 saniye derecesiyle üçüncü geldi.

ÇOCUKLAR EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİ

2. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nda bin kişinin katılımı ile halk koşusu da yapıldı. Koşunun startı sırasında en önde bulunan çocukların bir anda yere düşmeleri sonucu ezilme tehlikesi yaşandı. Görevlilerin anında müdahale etmesi sonucu muhtemel bir facia son anda önlendi. 



MI-BK(MB/Aİ)