PKK'lıların 1995 yılında iki öğretmeni öldürmesinin ardından jandarma tarafından gözaltına aldıktan sonra kaybolduğu öne sürülen Abdullah Olcay (20), Mehmet Emin Aslan (19), Nedim Akyön (16), Abdurrahman Coşkun (21), Davut Altınkaynak (13) ve Seyhan Doğan'ın bulunması için Dargeçit İlçesi Bağözü Köyü yakınlarında Diyarbakır Özel yetkili Cumhuriyet savcılığının talimatı ile 3 haftadır gerçekleştirilen kazılarda 11 kişiye ait kafatası, kemikler ve elbise parçaları bulundu. Değişik noktalarda yapılan kazılarda bulunan kemikler, kafatasları ve elbise parçaları Cumhriyet Savcılığı tarafından Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

KAZI ALANI GENİŞLEYEBİLİR

Kayıp yakınlarının avukatı İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, gösterilen bütün yerlerde insanlara ait kemik ve elbiseler ortaya çıktığını, bazı kafa taslarında kurşun izlerine rastlandığını söyledi. Kuzu, Dargeçit İlçesi'nde kazı alanlarının genişleyebileceğini de belirterek, "Farklı alanlarda kazılar yapılacak. Mardin genelinde birçok faili meçhul cinayete giden yüzlerce insan var. Bunları araştırıyoruz"dedi.

İHD Mardin Şubesi tarafından kayıplarla ilgili hazırlanan raporda; kaybolmaları süreci, hukuki süreç ve gelinen son aşama anlatıldı. Kazıların şu aşamada tamamlandığı ancak Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonuçlara göre yeni yerlerde kazı yapılabiliceği belirtildi.


NG(GG/AK)