Ankara'dan Serik'te oturan kardeşinin yanına tatile gelen Kamil Bilgin, dün denize girmek için ailesiyle birlikte Boğazkent Beldesi'ne gitti. Burada gün boyu denize girip eğlenen Bilgin ve yakınları, dün saat 19.00 sıralarında eve dönmek için yola çıktı. Kamil Bilgin yönetimindeki 06 TJ 707 plakalı otomobil, Karadayı mevkiinde DSİ'ye ait sulama kanalı üzerindeki dar köprüden geçerken kontrolden çıkıp kanala uçtu.

Sürücü Kamil Bilgin ve eşi Derya Bilgin otomobilin kırılan ön camından kendi çabalarıyla çıkarak yara almadan kurtuldu. Yardım çığlıkları üzerine bölgeye gelenler, suya gömülen otomobilin arka koltuğunda oturan 33 yaşındaki Hatice Bilgin, kızı 3 yaşındaki Melisa Bilgin, kuzeni 13 yaşındaki Zehra Dilmen ve Kamil Bilgin'in oğlu 9 yaşındaki Osman Buğra Bilgin'i kurtarmak için seferber oldu. Haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri de sevk edildi.

Otomobil yaklaşık 15 dakika süren çalışmanın sonunda kanaldan çıkarıldı. Ekipler, arka koltuktaki 4 kişiyi hemen dışarı çıkardı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Hatice Bilgin, Melisa Bilgin, Zehra Dilmen ve Osman Buğra Bilgin'in boğularak yaşamını yitirdiği belirlendi.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER

Ölüm haberi üzerine Kamil Bilgin, "Oğlum, yeğenlerim öldü" diye feryat etti. Kazayı haber alıp gelen Kamil Bilgin'in kardeşi Bekir Bilgin ise eşi ve kızı Melisa'nın öldüğünü öğrenince sinir krizi geçirdi. Gözyaşlarına boğulan Kamil, Derya ve Bekir Bilgin, sağlık ekipleri tarafından Serik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kazada ölen 4 kişinin cesedi incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

KÖPRÜ TEPKİSİ

Kaza sonrasında olay yerinde toplanan kalabalık, köprüde daha önce de pek çok kaza meydana geldiğini belirterek tepki gösterdi. Köprünün çok dar olduğunu, bu nedenle sürücülerin direksiyon kontrolünü yitirerek kanala uçtuğunu belirten çevredekiler, köprünün genişletilmesini ve çevresine bariyer takılmasını istedi.

Cenazeler, toprağa verilmek üzere Çorum'a gönderildi.



NK(HA/CK)