Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü Koruma Kurulu üyeleri ile birlikte kısa bir süre önce 12 tutuklu ve hükümlünün ailelerini evlerinde ziyaret etti. Ziyaretler sırasında ailelerin sorunlarını dinleyen Başsavcı Küçükyumuk ile beraberindekiler, onların sıkıntıları ve ihtiyaçlarını belirledi. Ziyaretlerin ardından koruma kurulu üyeleri, ailelerin talebi doğrultusunda tespit edilen ihtiyaçların karşılanması için kentte faaliyet gösteren firmalar ile yaptıkları görüşmeler olumlu sonuç verdi. Adlarının açıklanmasını istemeyen firma yetkilileri tarafından verilen mobilya ve ev eşyaları tutuklu ve hükümlü ailelerine teslim edildi.

BOZULAN AİLE DÜZENİNE YARDIM

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk, suçla mücadele ederken, suç işlenmesini engellemeye çalıştıklarını belirterek, bir yandan da suçtan kaynaklı bozulan aile ve toplum düzenini tesis etmek için çalışma başlattıklarını söyledi. Suçtan zarar gören kişi ve ailelere yönelik faaliyetlerine devam edeceklerini kaydeden Küçükyumuk, "Bu kapsamda, koruma kurulu başkanlığımızca tespit ettiğimiz ve önemli derecede maddi yoksunluk içerisinde bulunan hükümlü ve tutuklular ile ailelerine destek amacıyla bu çalışmayı başlattık. Emeği geçen koruma kurulu üyelerimize ve katkı sunan firma yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Başavcı Küçükyumuk, herhangi bir nedenle suç işlemiş ve cezaevinde bulunan hükümlü ailelerinin de dolaylı olarak suçun mağduru olduğunu söyledi. Küçükyumuk, "Bir yandan işlenmiş ve suçun cezasının çektirilmesi ile adalet kavramının vücut bulması sağlanırken, bir yandan da sosyal devlet kavramının gereği olarak suçtan bir şekilde olumsuz olarak etkilenen eş ve çocukların toplum ile bağlarını güçlendirmek ve dezavantajlı konuma gelen durumlarının tamiri gerekmektedir. Ailelerin rehabilitasyonu ve hayatlarını idame ettirmede onlara yardımcı olmak, imkanlar ölçüsünde onlara maddi destek sunmak sağlıklı toplum ve ceza adaleti açısından da sayısız faydalar sağlamaktadır" dİYE KONUŞTU.



MHİ(GG/AAA)