Evli, iki çocuk babası beden eğitimi öğretmeni T.K.’nın yazlığında içki içirdikten sonra tecavüz edip, hamile bıraktığı, ardından da bir öğretmen arkadaşı ile Milas’taki bir özel hastanede kürtaj yaptırdığı ileri sürülen öğrencisi A.F. (18) ile tacizde bulunduğu Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Lisesi'nden öğrencisi G.K.’nin (16) avukatlığın üstlenen Şakir Açıkgöz, yöneltilen suçların deliler ve tanık ifadeleri ile sabit olduğunu söyledi.

PAHALI HEDİYELERLE KANDIRDI

Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen soruşturma dosyasıyla ilgili gizlilik kararı bulunduğunu belirten avukat Açıkgöz, ailesinin maddi durumu iyi olmayan kız çocuklarına yönelik nüfuzunu kullanıp, pahalı hediyeler alıp, güzel sözler söyleyerek gözlerini boyadığını ileri sürdüğü T.K. hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını kaydetti. Açıkgöz, tutuklanıp, İzmir, Buca Cezaevi’ne konulan T.K.’nın bugün Bodrum'a getirilerek yargı önüne çıkarılacağını da söyledi.

T.K.’nın kürtaj yaptırdığı öğrencisine evlenme vaadinde bulunduğu da iddia edildi. T.K.’nın tacizde bulunmakla suçlandığı G.K.’ya ise cinsel içerikli aşk mesajları gönderdiği, pahalı hediyeler aldığı da öne sürüldü.

Yaşananların ardından tecavüze uğrayan A.F.’nin Milas'ta, G.K.'nin ise İstanbul'da öğrenimini sürdürdüğü ve aileleri ile birlikte ilçeden ayrıldıkları öğrenildi.

İDARİ SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ise konu ile ilgili adli ve idari yönden soruşturma başlatıldığına dikkati çekip, “Bu nedenle fazla konuşmak, yorum yapmak doğru olmaz. Ancak, şikayet bize ulaştıktan sonra kaymakam bey 'Soruşturmayı 20 günde tamamlayın' talimatı verdi. Biz de bir hafta içerisinde soruşturmayı tamamlayıp, gerekli yasal işlemleri başlattık. Olayın vehameti ortada. Küçük kız çocuklarının hayatının söz konusu olduğu durumlarda hasım veya hısımlık olmaz. Bundan kimse yarar veya çıkar sağlamaya çalışmasın. Olay bize intikal ettikten sonra hızla soruşturmayı tamamladık. Bir gecikme söz konusu değil. Öğrencilerin sayısının üç, beş olması önemli değil. Bir çocuğumuz bile olsa aynı hassasiyeti ve önemi gösteririz. Bundan sonraki süreci yargı belirleyecek” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE ELEŞTİRİ

Mağdur öğrenciler A.F. ile G.K.’nin ailelerinin Bodrum İlçe Milli Eğtim Müdürlüğü’ne 15 Nisan’da verdikleri şikayet dilekçelerinin ardından Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği, bir basın açıklaması ile konuyu gündeme taşıyıp, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü soruşturmayı derinleştirmemekle suçlamıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün soruşturma başlatmasının ardından konu savcılık aracılığa intikal etmiş, ardından Bodrum Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, T.K. hakkında geçen 19 Nisan’da yakalama kararı çıkarmıştı.

Beden eğitimi öğretmeni T.K., dün İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda yakalanıp, tutuklandı. Olayın duyulmasının ardından ikinci öğrenci daha dün aileleriyle Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip, T.K.’nın tacizine uğradıklarını ileri sürerek şikayetçi oldu.



YA(İÖ/AAA)