TUTUKSUZ SANIK ÜNAL SAVUNMA YAPTI


Davada tutuksuz sanık Murat Ünal savunma yaptı. Mahkeme Başkanı Ali Alçık, sanığın Danıştay saldırısı sonrasında yaptığı telefon konuşmasında, “Biz bu işi yaptık" cümlesinin ne anlama geldiğini sordu. Bu soruya Boztaş, “Basın öyle bir haber yapıyor ki, kızgınlık belirtisi olarak söyledim" dedi.


AVUKATLARIN GETİRDİĞİ BİLİRKİŞİ DİNLENİLDİ


Ünal’ın savunmasının ardından bazı sanık avukatlarının isteği üzerine duruşmaya gelen Uzman Bilirkişi Çağlar Ülküderner dinlenildi. Dava dosyasında yer alan hard disklerle ilgili 46 sayfalık rapor hazırladığını belirten ve raporu mahkemeye sunan Ülküderner, dava dosyasında yer alan hard diskteki dosyaların silinme tarihin 06 Haziran 2006 olduğunu söyledi. Silme işleminin komut verilmeden yapıldığına dikkat çeken Ülküderner, hard diskte yeterli yer kalmadığından, hard diskteki görüntülerin en eski tarihten başlayarak silinebileceğini vurguladı.


“SİLİNDİ DENİLEN DOSYALARI BEN GERİ DÖNDÜRDÜM"


Silindiği iddia edilen hard diskteki 43 dosyayı geri dönüştürdüğünü (ortaya çıkardığını) belirten Ülküderner, “Dava dosyasında yer alan bilirkişi raporunda denildiği gibi ‘hard diskteki dosyaların geri dönüştürülemeyecek şekilde silinmesi’ gibi bir durum yok. Silindi denilen 466 dosya da geri döndürülür" diye konuştu. Bilirkişi raporunda geri dönüştürülemeyecek şekilde silindi denilen bazı görüntüleri geri dönüştüren Ülküderner, bu görüntüleri de duruşma salonunda mahkeme heyetine izletti. Duruşmaya öğle arası verildi.


(BB)