Elinde Türk bayrağı ile Atatürk Anıtı'na gelen Alper Ayhan, açtığı dava sonucu Danıştay 10'uncu dairesinin 'yürütmeyi durdurma' kararına rağmen yeni yönetmelikle 19 Mayıs Bayramı'nı kutlanmasını değerlendirdi. Kısmen de olsa amacına ulaştığını ifade eden Ayhan, şunları söyledi:

BİR İNAT UĞRUNA

"Biz amacımıza kısmen de olsa ulaştık. Hükümet bir inat uğruna kutlamaları yapabilirsiniz, ama stadlarda yapamazsınız, gibi bir uygulamada bulundu. Bunun amacını anlamış değiliz. Bence burada amaç 'son sözü ben söyledim' demek. Bir inat uğruna yapılmaması lazımdı. Ben 23 Nisan Bayramı kutlamalarında Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda idim. Yaklaşık 30 bin insan vardı. Bu kadar insanı bölük, pörçük hangi alana alacaksınız. Hangi alanda bu kutlamaları yapılmasını sağlayacaksınız, bugün göreceğiz. Nasıl bir uygulama olacağını izleyeceğiz. İnsanların bu coşkusunu ellerinden almak doğru değil. Daha coşkulu kutlanacak deniliyor. Bölük, pörçük kutlanarak mı daha coşkuyla kutlanacak anlamış değilim." 

İNSANLAR ARTIK FARKINA VARMALI

Geçmişte bazı gerekçelerle milli bayram kutlamalarının kutlanmadığını kaydeden Ayhan,

"Geçmişte, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, çeşitli bahanelerle mümkün olduğunca soluk kutlatıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için böyle bir karar çıktı. Bunun rastlantı olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar artık bir şeylerin farkına varmalı."diye konuştu.



MKY(İA/AAA)