Danimarka'da yayımlanan turizm gazetesi 'Berlingske', Danimarkalı turist sayısı açısından Türkiye'nin ilk kez Yunanistan'ı geçip İspanya'nın ardından ikinci sıraya yerleştiğini yazdı. 'Türkiye Yunanistan'ı Geçti' başlığı altında Mikkel Meyney Lind imzalı iki sayfalık haberde, 2011'de İspanya'yı 366 bin, Türkiye'yi 264 bin, Yunanistan'ı ise 254 bin Danimarkalı’nın ziyaret ettiği açıklandı.

Haberde ayrıca Türkiye'nin 2012'de çıkışını sürdüreceğini belirten Danimarka'nın önemli tur operatörü firması 'Star Tour' Satış Müdürü Stig Elling'in şu ifadelerine yer verildi: "Türkiye, Avrupa'daki ekonomik krize rağmen, izlediği olumlu turizm ve tanıtım politikasıyla 2001'de atak yaptı. Sonuçta, yüzde 21'lik artış sağlayarak ilk kez Yunanistan'ı geçmeyi başardı. 2012'de de Türkiye'nin bu artışı sürdürmesini, İspanya'yı zorlamasını bekliyoruz."

Kopenhag Kültür ve Tanıtma Müşaviri Hasan Sarıtepeçi'nin şu görüşleri de haberde yer buldu:

"Türkiye'yi pazarlamak tur operatörleri için kolay hale geldi. Dolayısıyla, son yıllarda tur operatörlerinin daha fazla Türkiye'yi tanıtmaya ve pazarlamaya ağırlık verdiklerini görüyoruz. Ayrıca Türkiye'deki ekonomik ve siyasi istikrar da rakiplerine göre avantaj sağlıyor. Sonuçta, Türkiye'nin iklimi, yemeği, misafirperverliği ve uygun fiyatları ile Danimarkalılar için daha fazla çekici olmaya başladı."

Son yıllarda İskandinav pazarını hedef olarak belirleyen Marmaris ve Çevresi Turizm Altyapı Birliği (MARTAB) Genel Koordinatörü Sedat Kirt, Berlingske'nin sayfalarına yansıyan Danimarka’da Türkiye’ye artan ilgiyi değerlendirdi. Kirt, "İskandinav ülkeleri, Finlandiya, Norveç, İsveç ve Danimarka, Türkiye ve bölgemiz turizmi için büyük önem taşıyor. MARTAB olarak biz de Danimarka dahil tüm İskandinav ülkelerindeki payımızı artırabilmek için tur operatörleriyle işbirliği içinde uğraş veriyoruz" dedi.



AG(İÖ/BT)