DAMLA'DA VE MİNİBÜS ŞOFÖRÜNDE KUSUR YOK


Trafik bilirkişisi Mustafa Az tarafından mahkemeye sunulan raporda, minibüs şoförü Ahmet Çeyil'in normal olarak kendi şeridinde seyrettiği, kurallara aykırı bir davranışının tespit edilemediği, arkasından gelen aracın kendisine çarpması şeklinde gerçekleşen kazada alabileceği herhangi bir tedbir bulunmadığından olayda kusurunun bulunmadığı anlatıldı. Maktul Damla Şen'in de yolcu olarak Mehmet Karakaş'ın kullandığı araçta yolcu olduğu bu nedenle üzerine herhangi bir kusur atfedilemeyeceği ifade edildi.Raporda şoför Mehmet Karakaş'ın yol şartlarına uygun düşmeyen hızı nedeniyle aracın kontrolünü kaybederek sol ön tarafta bulunan araca arkadan çarptığı, trafikte azami dikkat ve özen yükümlülüğüne uymadığı, dikkatsizliği ve tedbirsizliği sonucu kazaya sebebiyet verdiğinden asli kusurlu olduğu belirtildi.


10 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR


İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, kazaya karışan sürücü Mehmet Karakaş ve minibüs şoförü Ahmet Çeyil hakkında, "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor


ANNESİ ORGANLARINI BAĞIŞLAMIŞTI


18 Aralık 2010 gecesi Mehmet Karakaş’ın kullandığı ve içinde Damla Şen ile beraber doğum günü kutlamasından dönen 5 arkadaşın bulunduğu otomobil, çamurlu ve ıslak yolda kontrolden çıkıp İBB'ye ait bir minibüse çarpmıştı. Minibüs sürücüsü Ahmet Çeyil ile Karakaş'ın kullandığı araçta bulunanlar yaralanırken Damla Şen ağır yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan ve 2 gün komada kaldıktan sonra 20 Aralık'ta ölen Damla Şen'in ölümünün ardından anne Şengül Kaplan kızının organlarını bağışlamış, organlar 4 kişiye hayat vermişti.


CT (MK)