Nikah günlerini unutulmayacak tarihe denk getirmek isteyen çiftler, aylar öcesinden Yakutiye Belediyesi Evlendirme Dairesi'ne başvurdu. Evlendirme Dairesi, 31 çifte 12.12.2012 tarihi için randevu verdi. Erken saatlerde Evlendirme Müdürlüğü'ne gelen çiftler, büyük bir heyecanla Nikah Memuru Mensur Akdemir'e nikahlarını kıydırdı. Özel günün özel dakikaları 12.12'de randevu alan çiftin nikahını ise Belediye Başkanı AK Partili Ali Korkut kıydı. Başkan Korkut, şahitler Nihal-Ercan Küçük ile Sosyal Hizetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın'ın huzurunda 'evet' diyen 23 yaşındaki Lale Doğan ile 28 yaşındaki Bahadır Yıldırım'a evlilk cüzdanları ile birlikte belediyenin gün için özel hazırladığı hediyeleri verdi.

Evlilik cüzdanını vermesinden sonra Başkan Korkut'a kartvizitini uzatan Bahadır Yıldırım, "Efendim ben iş makinaları satıyorum. Birkaç kez makamınıza geldim fakat sizinle görüşme fırsatım olmadı. Görüşmek için randevu istiyorum" dedi.

Uyanık damadın sözleri karşısında gülümseyen ve randevu talebini kibarca reddeden Başkan Ali Korkut, "Sen tek taşla iki kuş vurmak istiyorsun. Oysa şimdi senin heyecanlı olman lazım. İşi unut" diye konuştu.

Tarihi bir günde nikah kıydırmak için beş ay öncesinden randevu aldıklarını belirten Bahadır Yıldırım, "Bizim için tam istediğimiz gibi bir nikah oldu. Hem nikahımızı Başkan kıydı, hem de bir çok medya nikahımızı görüntüledi. Nikahtan sonra fırsat bu fırsat diyerek başkana kartımı verip randevu istedim. Çünkü Başkanla daha önce 2-3 kez görüşmek için belediyeye geldim ama bir türlü görüşemedim. Ama olmadı" dedi.

Unutulmaz bir tarihte evlendiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Lale Doğan Yıldırım ise, bugün evlenen tüm çiftlere mutluluklar diledi.


Tİ(KS/AAA)(FOTOĞRAF)