Köyceğiz’deki çamur banyoları ve Kaunos Antik Kenti’ne yakınlığı nedeniyle de yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Dalyan Beldesi, yeni turizm sezonuna 'birliktelik' paralosu ile hazırlanıyor. 2010’da 782 bin, geçen yıl ise 920 bin turisti ağırlayan Dalyan, çıtayı daha da yükseltmek için bu yıl kolları erken sıvadı. Beldenin doğasıyla eşsiz güzelliğe sahip Dalyan Kanalı’nda hizmet veren Dalyan Tekne Taşıyıcılar Kooperatifi ve diğer özel firmalara ait toplam 491 tur teknenin büyük bölümünün bakım ve onarımı tamamlandı.

Dalyan Kanalı’nda hizmet veren Kardak Turizm'in sahibi Özay Akdoğan, beldede turizm sezonunun 1 Nisan’da açılacağını söyledi. Akdoğan, "Dalyan’da tüm oteller pırıl pırıl oldu. Teknelerin bakımları büyük ölçüde tamamlandı. Teknelerimizle, çamur banyoları, Kaunos Antik Kenti, Avrupa’nın korunarak kullanılan en iyi plajı İztuzu’yla misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya hazırız. Tekne sahipleri ve otelciler ile esnafımız önceki yıllardaki turist memnuniyetinin semeresini bu sene alacağını umuyoruz. Her sene artış gösteren turist sayımızı bu sene daha da artırarak geçen sene hedeflediğimiz rakam olan 1 milyonun üzerine çıkaracağız. Fuarlara katılım sayısı önceki yıllara oranla daha fazla oldu. Bu sayede de bu sene İngiliz, Hollanda ve Alman turistten ayrı olarak Polonya ve Rus pazarından da artış bekliyoruz" dedi.

KIŞ AYLARINDA DA TURİST GELİYOR

Kış aylarında ise eski yıllara oranla Antalya’ya gelen Fransız turistlerin otobüslerle günübirlik olarak beldeyi ziyaret ettiklerini de belirten Akdoğan, "Bu da bize bu sene sezonun iyi geçeceğini gösteriyor. Tabii yine havaların durumuna bağlı. Dalyan, Özel Çevre Koruma altında olması nedeniyle özellikle günübirlikçilerin en fazla tercih ettikleri yerlerden birisi. Burası çok önemli bir yer. Tatlı ve tuzlu su İztuzu Plajı'nda birleşiyor. Aynı bölgede caretta carettaların çiftleşme, yumurtlama ve yumurtadan çıkma alanları var. Mayıs ayından itibaren bunları görmek mümkün" diye konuştu.

Akdoğan, Marmaris’e gelen dev yolcu gemilerinden inen yolculardan büyük bölümünün Dalyan’a uğradığına da dikkati çekti.



MS(İÖ/CK)