Köyceğiz sınırları içinde olmasına rağmen Dalyan’a daha yakın olan, çamur banyoları ile Kaunos harabelerinin yanı sıra İztuzu plajı, caretta caretta alanları ve mavi yengeç ile ününe ün katan Dalyan, ramazan ayında yerli turist kaybını yabancı turistlerle kapattı. Özellikle Marmaris’ten 250 ve 400 kişilik tur teknelerinin yanı sıra Marmaris, Antalya, Kuşadası, Bodrum ve Fethiye’den otobüsler dolusu turistin beldeye gelmesi esnafın yüzünü güldürdü. Hatta Dalyan’da toplam 491 yolcu taşıma teknesi özellikle Pazar günleri yetersiz kaldı.

POLONYA, RUSYA, UKRAYNA VE İNGİLTERE

Kardak Turizm sahibi Özay Akdoğan, turistlerin ağırlıklı olarak Polonya, Rusya, Ukrayna ve İngiltere’den geldiğini söyledi. Ağustos ayının Dalyanlı turizmciler için çok önemli ve en yoğun geçen dönem olduğunu ifade eden Akdoğan şöyle konuştu:

"Bu yıl Ramazan’a denk gelmesi nedeniyle ziyaretçi sayısı açısından sıkıntı çekeceğimizi biliyorduk. Ramazan olmasa bu sene rekor bir sayıya ulaşabilirdik. Çok daha kötü gideceğini beklerken Marmaris, Fethiye, Bodrum, Kuşadası ve Antalya’ya gerek kruvaziyer ve gerekse de hava yoluyla gelen turistler bizi kurtardı. Ayrıca diğer müşterilerimizi de bu gruplar içine kattığımız zaman Ramazan’ın ilk 15 gününde resmi rakamlarımıza göre 120 bin turistin beldemizi ziyaret ettiğini görüyoruz."

Ağustos ayı açığını Ramazan Bayramı’nda kapatacaklarına inandıklarını belirten Akdoğan "Havalar çok sıcak geçiyor ama Ramazan olması nedeniyle yerli turist fazla gelmiyor. Bu açığı bayramda kapatacağımıza inanıyoruz. Bayramda 50 bin kişiyi geçeriz diye düşünüyoruz. Bu yıl 850- 900 bin kişiyi bulacağımızı umuyorum" dedi.



MS(AÖ/COŞ)