Dalyan, Maraş Caddesi’ndeki Murat Harman’ın işletmeciliğini yaptığı üç katlı bir otelin giriş katındaki restoran, geçen 1 Ağustos’ta saat 18.30 sıralarında gelen yaklaşık 50 kişilik grubun saldırısına uğradı. Restoranda büyük oranda hasar meydana gelirken, işletmecisi ve çalışanları üst katlara kaçarak canlarını kurtardı. Restoran çalışanlarının, grubun üzerine yukarıdan motolotofkokteyli atmasıyla gerginlik daha tırmandı, sayıları artarak, yaklaşık 300 kişiyi bulan öfkeli kalabalığa jandarma ve polis, müdahale ettti. Güvenlik güçleri oteli çembere alıp, grubun içeri girmesine izin vermedi. Bir süre otelin önünde bekleyişini sürdüren grup daha sonra takviye ekiplerinde gelmesiyle dağıldı. Restoranın işletmecisi Harman ve personeli, olayların ardından geniş güvenlik önlemleri altında binadan çıkartılıp, güvenlikleri amacıyla bir kamu kuruluşunun misafirhanesine götürüdü. İki gün misafirhanede tutulan Harman ve personeli, polis eşliğinde işyerlerine döndü.

TÜRK BAYRAĞI İLE HATIRA FOTOĞRAFI

Kırılan camları takılan, zarar gören masa ve sandalyeleri elden geçirilen restoran tekrar hizmet vermeye başladı. Restoranın işletmecisi Murat Harman, mekana 1.5x2.5 metre ebatlarında Türk bayrağı astı. Personeliyle birlikte bayrağın altında toplu fotoğraf çektiren restoranın Harman, yaşanan olayların siyasi bir yönü olmadığını belirtip, "Kürt-Türk kavgası olarak yansıtılıp, beldede gerginliğe neden olundu" dedi.

'PKK BAYRAĞI ASTI DİYENLER UTANSIN'

Kendisinin aslen Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesi’nden olduğunu belirten Harman, "İki kızım var. Marmaris’te doğdular ve Kürtçe bilmiyorlar. Bize, olaylar olduğunda, 'PKK bayrağı astılar' diyenler, utansın. Lütfen herkes elini vicdanına koysun. Biz bu vatanın çocuklarıyız, Türk Bayrağı altında doğduk. Turizmin gözbebeği Dalyan’da bu tür olaylar yaşanmamalı” diye konuştu.



Sİ(AÖ/CK)