Demre'nin eşsiz koyları ve dalış noktaları, sualtı kaşiflerinin ilgi odağı haline geldi. Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte, bölgedeki dalış merkezleri de hareketlendi. Dalış okullarının düzenlediği turlar, dalış tutkunlarını Kekova’nın eşsiz sualtı güzellikleri ile tanıştırıyor. Çayağzı Limanı'nda teknelerle denize açılan sualtı tutkunları, kısa bir deniz turunun ardından dalış noktalarına ulaşıyor. Teknede dalış öncesi profesyonel rehberlerden dalış noktaları hakkında bilgi alan maceraseverler, daha sonra yine profesyonel dalgıçlar eşliğinde dalıyor.

Adrenalin tutkunları, Kekova Adası'nın güneyindeki 11 nokta başta olmak üzere, toplam 31 ayrı noktada dalış imkanı buluyor. Deniz feneri, 2001 yılında batan İberian Coast gemisi batığı ve mağaralara dalış yapanlar, amforalar, çeşitli deniz tavşanı türleri, balık sürüleri, renkli balıkları görme şansı bulunyor. Yaklaşık 1 saat süren dalış turunda, dalgıçlar Kekova'nın eşsiz sualtı güzelliklerini de görüntülüyor.

Konya'dan bir grupla dalış için gelen dalış eğitmeni Mustafa Kaynaroğlu, "Dalışlarımız gayet keyifliydi. Mavi Mağara’ya dalışlarımızı gerçekleştirdik. İberian Cost Batığı’na dalışlarımızı gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız oldukça keyif aldı" dedi.

Konya'dan gelen Yaser Akseki ise "Demre dalış için çok uygun. Sualtı çok berrak. Turkuaz rengi çok harika. Amforalar, mağaralar var. Karidesler görebiliriz" diye konuştu. İstanbul'dan gelen Serhat Çakel de "Demre tarih ve sualtı güzelliklerinin birleştiği bir yer. Buradaki sualtı güzelliklerinin yeterince bilinmediğini düşünüyorum. Aşağıda bir tarih yatıyor" dedi.