Paradise Dalış Merkezi sahibi Behçet Kutlu, Türkleri dalışa merak sardıran en büyük nedenin, denize kıyısı bulunmayan kentlerde bile açılan dalış merkezlerinin olduğunu söyledi. Marmaris’te toplam 11 dalış merkezinin bulunduğunu hatırlatan Kutlu, "Marmaris Türkiye’deki önemli dalış turizm merkezlerinden biri. Kurban Bayramı’nda dalış yapmak için çok sayıda Türk turist Marmaris’e geldi. Dalış sezonunun yedi aya kadar çıkması da Marmaris’e olan ilgili arttırıyor. Bu sezon dalış yapan Türk sayısı 25 bini geçti. Marmaris dışındaki dalış merkezlerine eğitim görenler burayı tercih ediyor" diye konuştu.

Babası Oğuztan Şimşek’le dalış yaptığını belirten 14 yaşındaki Ezgi Şimşek de Kurban Bayramı’nda Marmaris’te güzel günler geçirdiklerini belirtti. Şimşek, "İki yıldır dalıyorum. Dalmak çok güzel ve insanı rahatlatıyor. 17 metreye kadar dalabiliyorum. Marmaris’te de bol bol daldım. Çok keyifliydi" dedi.

TÜRKİYE’DE DALIŞ MERKEZLERİ

Amasya, Denizli, Elazığ, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya, Samsun, Sinop’ta 1’er, Ordu, Sivas, Trabzon, Yalova ve Zonguldak’ta 2’şer, Edirne, Eskişehir, Hatay ve İçel’de 3’er, Bursa’da beş, Kocaeli’de altı, Adana’da yedi, Aydın, Çanakkale ve Balıkesir’de 8’er, Ankara’da 16, İzmir’de 20, İstanbul’da 40, Muğla’da 48, Antalya’da 69 olmak üzere toplam 266 dalış merkezi bulunuyor.



MS(İÖ/BT)