Didim’deki temizlik etkinliğine D Marin dalgıçları ile Vilayetler Hizmet Birliği anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Belediye Başkanı Mümin Kamacı ile eşi Şerife Kamacı’nın da yer aldığı etkinlik çerçevesinde dalgıçlar Altınkum plajında yatların bulunduğu bölgeye dalarken, öğrenciler de ellerinde eldiven ve çöp poşetleriyle Engelliler Plajı olarak adlandırılan bölümde temizlik yaptı.

Dalgıçlar deniz dibinden, balık ağı, cam şişe, araba lastiği gibi atıklar çıkardı. Öğrenciler de kıyıya atılan pet şişeleri ve kağıt atıkları temizledi. Minik öğrencilerin yaklaşık bir saat süren çalışmasının ardından topladığı çöpler, Barış Parkı’na getirildi, buradan da belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Minik öğrenciler çevre temizliğine karşı herkesin duyarlı olmasını istedi.

"DAHA DUYARLI OLMALIYIZ"

CHP’li Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim’de mavi bayrak sayısının bu yıl 8’den 12’ye yükseldiğini belirtti. Kamacı “Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Vatandaşımız da çevresine sahip çıkacak. Didim, denizi ve plajları ile ön planda olan bir ilçe. Bu anlamda plajlarımız bizim göz bebeğimiz. Yapılan çalışmaların meyvesini Mavi Bayrak sayımızı 8’den 12 ye yükselterek aldık. Tüm plajlarımıza mavi bayrak kazandırmak ve doğamızı gelecek nesillere en güzel şekilde teslim etmek için çalışmalarımız sürecek. Aslında denizimiz kirlenmiyor biz kirletiyoruz. Bu anlamda daha duyarlı olmalıyız” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı değerlendirmede, Didim’in “En temiz ilçe” seçildiğini de hatırlatan Kamacı, temizlik konusunda iddialı olduklarını söyledi.

2012 yılı için Didim’de mavi bayrak alan yerler şöyle: Altınkum Plajı, Oteller Önü Plajı, Holiday Resort Otel, Caprice Termal Resort Hotel, Club Patio (Lookea Didim), Club Tarhan, 3. Koy Plajı, Didim Beach Resort, Büyük Anadolu Didim Resort Otel, Palm Wings Resort, Venosa Beach Resort, D-Marin Didim Marina.