Projeyi İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na sunduklarını ve onayını beklediklerini söyleyen Ünal, onaylanması halinde 6 ay süreyle 96 kişiye eğitim verileceğini, bu eğitimi alan kişilerin sertifika sahibi olacağını ve diledikleri havuzu olan otelde ya da plajlarda çalışabileceğini dile getirdi.

EĞİTİM, OLİMPİK HAVUZDA

Fatih Han Ünal, "Projemizin içeriği tamamen can kurtaran yetiştirmeyle ilgili. Bu can kurtaranlar plajda ya da başka yerde boğulmak üzere olan kişiyi kurtarabilecek bilgi ve beceriye sahip olacak. Eğitimlerini Durugöl Olimpik Yüzme Havuzu'nda vereceğiz. Sertifikalı hocalar tarafından eğitim alacak olan eğitimciler, başarılı olmaları halinde cankurtaran belgesi alacaklar" dedi.

PROJE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Ordu ve Karadeniz bölgesinde son yıllarda plajda boğulanların sayısında ciddi artış yaşandığına da dikkat çeken Fatih Han Ünal, "Kulüp olarak eğitimini verdiğimiz eğitimcileri sertifikalandıracağız. Bu sertifikayı alanlar boğulmak üzere olan bir kişiyi rahatlıkla kurtarabilme yeteneğine sahip olacak. Bazı kurumlar, oteller, plaj tesislerinin can kurtaran çalıştırma mecburiyeti var. Bu projeyle hem istihdam oluşacak, hem de boğulmalarının önüne geçmiş olacağız. Cankurtaran belgesine sahip kişiler yaz mevsiminde çok rahatlıkla görev yapabilecek" diye konuştu.

Kendisi de amatör dalgıç olan Fatih Han Ünal, kurdukları Su Sporları Kulübü bünyesinde profesyonel sertifikalı dalgıçlar olduğunu, bu dalgıçların sertifikalı eğitmenler tarafından eğitildiğini de belirtti.



NK (MS/AK)