Olay, sabah saatlerinde Konyaaltı sahilindeki Porto Bello Otel'in önündeki plajda meydana geldi. Konyaaltı'nda oturan Cemil Yılmaz Benzeş, eşi 61 yaşındaki Gülçin Benzeş ile sabah erken saatlerde yüzmek için plaja geldi. Dalgalı denizde bir süre eşiyle birlikte yüzen Cemil Yılmaz Benzeş, daha sonra kumsala çıktı. Şezlonga oturarak komşularıyla birlikte kahvaltı yaparken aniden fenalaşan Benzeş'e ilk müdahaleyi plajda görevli cankurtaran yaptı. Cankurtaran, kalp masajı yaparak Benzeş'i hayata döndürmek için çabalarken, bir süre sonra olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri de yaklaşık yarım saat boyunca Benzeş'e kalp masajı uyguladı.

Görevlilerin çalışması sırasında '50 yıllık hayat arkadaşım' diye hitap ettiği eşinin ayaklarına masaj yapmaya çalışan Gülçin Benzeş, komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Özel Olimpos Hastanesi'ne kaldırılan Cemil Yılmaz Benzeş, yolda yaşamını yitirdi.

Yakınları, Benzeş'in geçen hafta kalp rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye gittiğini ve çeşitli tetkikler yaptırdığını söyledi.