Dalaman Havalimanı’na 5 kilometre uzaklıkta, 3 yıldızlı, 106 oda ve 250 yatak kapasitesine sahip Dalaman Park Oteli’ne icra geldi. Belediyeye ait otelin 13 bin 600 liralık kira ve su borcu nedeniyle gelen icra memurları, 100 televizyon ve 80 mini barı kamyonlara yükledi. İcraya dahil olan 106 klima yeterli personel ve ekipman bulunmadığı için sökülemedi. Otelin elektrikleri de kesik olduğu için televizyon ve mini barların da çalışıp çalışmadığının kontrol edilemediği tutanak altına alındı. Otelden alınan televizyon ve mini barlar Dalaman Belediyesi’ne götürüldü.

Otelin işletmecisi 50 yaşındaki Gönül Kurt, 3 yıldızlı Dedeman Park’ın işletmesini 2011 yılı Eylül ayında aldığını söyledi. Kurt, otelin eski borçları nedeniyle icralık olduğunu, kendisinin ödeme taahhüdünde bulunarak anlaştığını, buna rağmen belediyenin icra göndermesi karşısında şoke olduğunu söyledi. Kurt, şöyle dedi:

"Otelin işletmesini, benden önceki işletmeci Emre Özgündoğdu'dan borçlarına karşılık devraldım. Bugüne kadar 2.5 milyon liralık borcun 2 milyon lirasını ödedim. Diğer alacaklılar ödeme taahhütlerimi kabul ettikleri halde Dalaman Belediyesi’nin yaptığı bu uygulama karşısında mağdur oldum."

Kurt, oteli devraldıktan sonra AYDEM tarafından birikmiş borçlara karşılık elektriklerin kesildiğini, 4 yıllık su borcu olan 10 bin 500 liranın 6 bin 500 lirasını ödemesine rağmen suların kesilmesi sonucunda 5 aydır oteli işletilmediğini belirtti. Kurt, "Otel 5 aydır kapalı. Geçmişten kalan 7 aylık kira ve 3 aylık benim olan kira borcum nedeniyle belediye önce tahliye davası açtı, kazanamayınca da su borcunu da buna ekleyerek icrayı kapıma dayadı. Bizim kendisine karşı hiçbir saygısızlığımız olmadığı halde neden böyle davranıyorlar anlamadım. Ödemek için üç gün süre istedim kabul etmedi. Hiçbir şekilde bizimle görüşmedi. Dalaman’a gelirken evim, arabam ve birikmiş tüm paramı bu otele harcadım. Şimdi 5 parasız durumdayım. Oteli açamazsam borcumu da ödeyemeyeceğim" dedi.

BELEDİYE KENDİNE DARBE VURDU

Otel Müdürü Aytekin Yazıcı, turizm sezonunun başında belediyenin kendi kendisine darbe vurduğunu savundu. Atıcı, "Sezonun daha başındayız. Dalaman Belediyesi, kendi tesisini atıl durumda bıraktı. Bu Dalaman turizmine vurulmuş bir darbedir. Bu otelde 18 personel çalışıyor. Dalaman’ın kasabı, manavı, ekmekçisi, marketi otelden faydalanıyor. Belediyede yaptığı tüm etkinliklerde gelen misafirlerini bu otelde ağırlıyor. Neden böyle bir uygulama yaptı anlam veremedik?" diye konuştu.

"SORUMLULUĞUMU YERİNE GETİRDİM"

Dalaman Belediye Başkanı MHP’li Sedat Yılmaz ise, Dalaman Park Oteli’nin önceki işletmeci döneminden bu yana belediyeye olan borçları nedeniyle icra takibi başlatıldığını anlatırken, "Bizden 4 gün öncesine kadar müddet istemişti. Buna rağmen herhangi bir ödeme yapılmadı. Benim İcrayı durdurma gibi bir yetkim yok. Bizim belediye olarak hukuksal sorumluluğumuz var. Ben onu yerine getirdim. Otelin işletme sözleşmesi 2013 yılında bitiyor” dedi.



CK(İÖ/İD)