Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400'üncü yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Muğla Valiliği ve Dalaman Havalimanı ATM Dış Hatlar Terminali işbirliğinde yaptırılan büstün açılışına Muğla Valisi Fatih Şahin, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Dalaman Havalimanı Başmüdürü Cevat Yılmaz, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Hollanda Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Frank Ostdam, Dalaman Havalimanı Emniyet Müdürü İsmail Yenigelen, Dalaman Havalimanı ATM Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç katıldı.

Açılışta konuşan Vali Şahin, "Potansiyellerimizi turizm temsilcileriyle birlikte en iyi şekilde hayata geçirmeye uğraşıyoruz. Bunun için Muğla'ya gelen yerli ve yabancı konuklara en iyi hizmeti vermek ve bunu gelip geçici değil de uzun süreli düşünmek, kaliteden taviz vermemek ve turizmde çeşitliliği artırmak gibi hedeflerimiz var" dedi. Şahin, Hollanda'nın ilk Osmanlı elçisi olan Cornelius Haga'nın büstünün açılmasının Muğla'ya uluslararası düzeyde katkı sağlayacağını kaydederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

400 YILLIK GÜVENLİ İŞBİRLİĞİ

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral da, Hollanda ile Türkiye arasında yaklaşık 400 yıl önce başlayan güvenli bir işbirliği bulunduğunu belirtti. Oral, Hollanda'dan Türkiye'ye atanan ilk büyükelçinin büstünün açılmasının, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Hollanda'dan gelen konuklar Dış Hatlar Terminali'nde karşılanıp, çeşitli ikramlarda bulunuldu. Vali Fatih Şahin, gelen konuklarla bizzat ilgilenerek Muğla'yı tanıtan kitapçık dağıttı. Ardından konuklar, rehberler eşliğinde şehir turuna çıkartıldı.



CK,EK (AÖ)