Dalaman İlçesi’nde Sokak Hayvanları Barınağı’ndaki hayvanlara yıllardan bu yana sahip çıkan HAYDOST Yönetim Kurulu Başkanı Türkan Dağdelen ile Dalaman Belediye Başkanı MHP'li Sedat Yılmaz arasındaki barınak gerilimi, uluslararası boyutlara taşındı. Dağdelen, hayvan barınağındaki yetkisinin, belediye tarafından elinden alınmak istenmesi üzerine dünyadaki hayvan örgütlerini devreye soktu. Özellikle çoğunluğu doktorlardan oluşan 16 bin üyeli, hayvan haklarını savunan dünya çapında Artze Für Tiere E.V. Europaisches Netzwerk, Muğla yerel basını olmak üzere kurum ve kuruluşlarla hayvan dostlarına, Dalaman Belediyesi’yle Türkan Dağdelen arasındaki barınak sorununun çözülmesi çağrısında bulunun çok sayıda e-mail göndermeye başladı.

Artze Für Tiere E.V. Europaisches Netzwerk isimli hayvan haklarını savunan bir platformdan kendisine destek vermelerini istediğini belirten Dağdelen, "Platform üyeleri doğru söyleyip söylemediğimi anlamak için iki ay boyunca beni araştırmış. Haklı olduğumu anlayınca destek için harekete geçtiler. Daha bunun arkası gelecek" dedi.

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz da aynı maillerin kendilerine de geldiğini belirterek, "Mail atanları Dalaman’a davet ediyorum. Gelip kendi gözlerinle görsünler. Artık bu arkadaşımızın davranışlarından usandık. Bizi görünce selam veriyor, 'Elinize sağlık' diyor, arkamızı dönünce bunları yapıyor. Barınaktaki yetkinin tamamen kendinde olmasını istiyor. İlaç, veteriner, yiyecek ve içecek sağlıyorum. Hayvanları Dalaman’a yaptığımız 2’nci barınağa geçireceğim. O eski barınak onda kalsın ve orada istediğini yapsınlar" diye konuştu.



MS(İÖ/SS)