Dalaman'a bağlı Karaağaç Köyü Tersakan Mevkii Göcek Tüneli yakınlarındaki ormanlık alanda, bugün saat 20.30 sıralarında yangın çıktı. Yıldırım düşmesi sonucu çıktığı tahmin edilen yangını görenler, söndürme ekipleri ile güvenlik güçlerine yangını haber verdi. Dalaman ve Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Kızılçam ğaçlarının bulunduğu bölgede yaklaşık iki dönümlük alanın zarar gördüğü belirtildi. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

İlk yangının ardından Dalaman'a bağlı Narlı Köyü Dandır Mevkii'nde ikinci bir orman yangını daha çıktı. İlki gibi yine yıldırım düşmesi sonucu çıkmış olabileceği belirtilen  yangın için Tersakan Mevkii'nde soğutma çalışmasında bulunan ekiplerin bir bölümü buraya sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucu bu yangın da kontrol altına alınarak söndürüldü.

Dalaman Orman İşletme Şefi Mehmet Oruç, "Karaağaç köyündeki ilk yangın kontrol altına alındı. Bu bölgede 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Narlı köyünde ikinci bir yangın başladığını öğrenince ekiplerimizin bir kısmını buraya sevk ettik. Burada da ekiplerin çalışması sonucu yangın kontrol altına alndı. 1 dönümlük arazinin zarar gördüğü belirlendi. 90 yangın söndürme işçisi ve 18 arazöz ile soğutma çalışmaları yapılıyor. Yangınların yıldırım düşmesi nedeniyle başladığını tahmin ediyoruz. Gün ağarınca geniş çaplı inceleme yapacağız" dedi.

CK(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)