Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapan yasanın uygulamaya girmesi üzerine, Dalaman Tarım Açık Cezaevi'nde, saat 19.00'dan itibaren, hak kazanan hükümlülerin tahliyesi başladı. 1 yıldan az cezası kalan 150 hükümlüden bugün sadece 47'sinin salıverileceği kaydedildi. Yasa kapsamında serbest kalan hükümlülerden tahliye olanların bir kısmını cezaevi çıkışında yakınları karşıladı. Hükümlü yakınlarından Ayda Nur Saylay, "çok sevinçliyiz 11 aydır bekliyoruz. Bir ay erken çıkmış oldu. Kararı daha önce duymuştum ama daha yeni kesinleşti. Heyecanlı bir şekilde bekleyeceğiz" dedi.

Yakınlarına sarılarak hasret gideren hükümlüler, yasayı çıkaranlara teşekkür etti. Bazı hükümlüler çıkarken, "Oynanan son perdeydi, yaşandı ve bitti. İçerideki arkadaşlara buradan kucak dolusu selamlar" diye konuştular.

Tahliye edilen hükümlüler, "Özgürlük kadar güzel bir şey yok. Allah geride kalan bütün arkadaşlarımızı kurtarsın. İnşallah bundan sonra cezaevi yüzü görmeyiz. Allah kimseyi cezaevine düşürmesin" dedi.

Dalaman Cezaevi yetkilileri, yasa kapsamında 150 civarında hükümlünün tahliye edileceğini, şuan için işlemi tamamlanan 47 hükümlünün salıverildiğini açıkladı. Yetkililer, yasadan yararlanan mahkumların tahliye edilmesine devam edileceğini bildirdi.