Denizli Valiliği’ndeki ziyarete Acıpayam Girenizliler Derneği Başkanı Sabit Kızılhan, dernek yönetim kurulu üyeleri Mustafa Ünal, Osman Türk, Güner Ersoy ve Çakır Köyü sakinlerinden Ramazan Öztan katıldı. Dernek yöneticileri, öncelikle Dalaman Çayı’nın kirliliği ve Dalaman yolu ile ilgili hazırlanan 250 sayfalık bir dosyayı Vali Demir’e verdi. Vali Demir de Gireniz’i helikopterle gezdiğini ve en kısa zamanda kapsamlı bir ziyaret gerçekleştireceğini dile getirdi.

EGE ŞİVESİYLE SIKINTILARINI AKTARDI

Dernek Başkanı Sabit Kızılhan, Dalaman Çayı’ndaki kirlilik konusunun çok önemli olduğunu söyledi. Kızılhan, "Biz Girenizliler her zaman devletimizin yanında olan vatansever kişileriz. Ancak devletimizin bu bölgeye hizmette biraz geciktiğini düşünüyoruz, bölge halkı da bu konuda hemfikirdir" dedi. Konuşmasını sürdüren Kızılhan, Ege şivesiyle "Yetivesin gari sayın Valim bu çile, artık Gireniz bölgesinin de çağın nimetlerinden faydalanmasını istiyoruz, trafik tabelalarını bile halkımız kendisi dikiyor, Denizli merkeze uzaklığımız sorun teşkil etmemeli artık" diye konuştu.

Vali Demir, Dalaman Çayı’ndaki kirlilik ve Acıpayam- Dalaman yolu ile ilgili sorunları bildiğini, burada birinci önceliğin Dalaman Çayı olduğunu belirtti. Demir, "Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne talimat verip, çaydaki kirliğin durumunun bilimsel tespiti yapılacak. Belli bölgelerden numuneler alınıp, kirliliğe yol açan şeyleri bilimsel olarak tespit ettireceğiz. Ortaya çıkan verilerin neticesinde Dalaman Çayı’na akıtılan atıklar da tespit edilecek ve sonrası için yol haritası belirlenecek. Ardından da bir yol haritası belirlenecek ve çözüme kavuşturulacak" ifadelerini kullandı.