Dağlıca'da çatışmada öldürülen askerlerle ilgili sosyal medyada paylaştığı yazı geniş yankı bulmuş ve paylaşımı yürekleri dağlamıştı.

Dağlıca'da hasta olduğu için operasyona gidemediğini söyleyen er Şahin Şimşek Facebook hesabından arkadaşları ile ilgili duygu dolu mesaj paylaşmıştı. Bu mesajdan sonra Şemdinli'de görev yaptığı öğrenilen er Şahin Şimşek'in öldüğü ortaya çıktı.

Şahin Şimşek'in paylaşımından sonra yakınları, "Aman dikkat et" şeklinde uyarıda bulundular.

Cumhuriyet'te haber yapıldıktan bir gün sonra Şimşek'in Facebook hesabı kapatıldı. Yarbay, Şimşek'in evine şehit oldu diye haber verdi. Aileye şehit olduğu bilgisi verilmesine karşın, Genelkurmay şehitlerin arasında Şahin Şimşek'in ismini vermedi. Şahin Şimşek'in isminin şehitlerin arasında bulunmamasından sonra akıllara intihar olabileceği ihtimali gelmişti.

Yakınlarından alınan bilgilere göre, Şimşek'in kafasından iki kurşun çıkarıldı. Uzmanlar 2 kurşun ile intihar etmenin mümkün olmadığını söylüyorlar.

20 SAAT ÖNCEDEN ÖLEN ASKER SAYISINI VERDİ

Sosyal medyada, Dağlıca olayından 20 saat önce 16 şehit olduğunu hesabından yazan Şimşek Facebook üzerinden paylaştıkları ile sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girmişti.

'2 KURŞUN ÇIKARILDI'

Ankara'da yerel bir gazete sahibi olan Emre Efe, Şahin Şimşek'in cenazesine katılıdığını ve ailesiyle görüştüğünü ifade etti. Efe, ailesine dün gece haberinin verildiğini ancak Şimşek'e şehit cenaze töreninin yapılmadığını söyledi.

Emre Efe, Polatlı CHP İlçe Başkanı Ömer Lütfü Türker ve ailenin Şahin Şimşek'in kafasında 2 kurşun çıkarıldığını öğrendiğini belirtti.

Efe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Askeri makamlar ailesine dün saat 22.30 sularında haber vermiş. Bir yarbay, Şimşek'in şehit olduğunu söylemiş. Ancak ne şehit töreni yapıldı, ne de Şahin şehit mezarlığına gömüldü. Yine de Polatlı Şimşek'i şehit olarak kabul etti. Askeri yetkililerin detaylı şekilde açıklama yapması gerekir. Şimşek'in ailesinin de özel bir hastaneden otopsi talep etmesi lazım ki konu açıklığa kavuşsun. "



HASTA OLDUĞU İÇİN OPERASYONA GÖTÜRÜLMEMİŞTİ

Piyade Er Şahin Şimşek'in, Dağlıca operasyonu öncesi, çok istemesine rağmen komutanının emriyle 16 askerin öldürüldüğü operasyona götürülmediği öğrenildi. Er Şimşek'in sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımı milyonlar paylaşmış ve Türkiye'de büyük yankı uyandırmıştı. (Kaynak: Cumhuriyet)