Türkiye’de aralarında Ağrı Dağı’nın da bulunduğu bir çok zirveye tırmanışlar yapan Denizlili inşaat mühendisi Burak Çatakoğlu, bir dönem de Dağcılık Denizli İl Temsilciliği görevinde bulundu. Zirve deneyimini ticari faaliyetlerde kullanma kararı alan Çatakoğlu, 6 yıl önce İstanbul’a yerleşip, içinde veteriner Ekin Sönmez, fotoğrafçı Onur Uzbaşaran, elektrik teknikeri İsmail Gümüş ve bilgisayar programcısı Fırat Kutay’ın yer aldığı bir ekip kurdu.

TECRÜBELERİNİ MESLEĞE ÇEVİRDİ

Burak Çatakoğlu, merkezi İngiltere’de bulunan Uluslararası İple Erişim Ticaret Derneği tarafından sertifika alan ve bu alanda eğitmen de oldu. Çatakoğlu, "Denizli’de yıllarca dağların zirvelerine tırmandım. Ağrı Dağı dahil Türkiye’de tırmanmadığım yüksek tepe, dağ kalmadı. Edindiğim bu tecrübeyi mesleğe dönüştürdüm. İstanbul’da kurduğumuz ekiple, 10 metrelik binalardan, 260 metrelik gökdelenlere, hatta inşaatları süren 300 metre yüksekliğindeki baraj yamaçlarına kadar pek çok tehlikeli bölgede çalışıyoruz. Boğaziçi Köprüsü’nde defalarca çalışma yürüttük. Yüksek noktalarda boya, temizlik, kusur tespiti çalışmaları yapıyoruz. Bazı film çekimleri için dublörlük yapıyoruz. Gökyüzünde her işi yapıyoruz. Özel gösterilerde bayrak flama açıyoruz. Denizli’den İstanbul’a yerleştikten sonra kendimizi burada kabul ettirmek zor olmadı" dedi.

Çatakoğlu, yurt dışından çok sayıda davet aldıklarını söyledi. Çatakoğlu, "Kuzey Kutbu’nda doğalgaz arayan Leiv Ericsson Petrol Platformu, Eyfel Kulesi’nin boya şirketi, Dubaiden Burj El Haifa ve birkaç yüksek bina, Endonezya’daki binalar, Nijerya’daki iletişim şirketleri, Kazakistan’da Khan Shatyr AVM’den teklif aldık. Yurt dışında bazı işler de yaptık. Romanya, Bulgaristan, Arnavutluk, Mısır, Kazakistan gittiğimiz ülkeler arasında. En son Amerika’daki arkadaşım Teksas’ta bir köprü inşaatı için bizi davet etti" diye konuştu.



FI(İÖ/BT)