Erzurum Özel Yetkili Savcılığı'nın talimatıyla Terörle Mücadele ekipleri, saat 07.00 sıralarında 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Üniversite öğrencilerinin kaldığı 3 ev ve bir yurt ile Erzincan Demokratik öğrenci Derneği’ne (EDÖ-DER) yapılan baskında PKK’nın dağ kadrosuna katılmaya hazırlandıkları öne sürülen 4 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Öğrenciler ile birlikte çok sayıda örgütsel doküman, bilgisayar bellekler ve CD’lere el konuldu. EDÖ-DER’de ise ele geçirilen iki askeri kamuflaj elbisesine el konuldu. Öğrencilerin kamuflaj elbiseleri tiyatro oyunlarında kullandıklarını beyan ettikleri belirtilirken, gözaltına alınan B.K., M.S.Y., M.T. adlı erkek öğrenciler ile S.H. adlı kız öğrenci sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. Dört üniversite öğrencisi sorgunun ardından Erzurum’a gönderilecek.

Terörle Mücadele ekipleri 3 gün önce de düzenledikleri operasyonda da yine dağ kadrosuna katılmaya hazırlanan 3 üniversite öğrencisini yakalalmış ve öğrenciler Erzurum'da çıkarıldıkları Özel Yetkili Mahkemece tutuklanmıştı.

DAHA ÖNCE TUTUKLANAN ÖĞRENCİLER TEŞVİK ETMİŞ

Geçen yıl aynı kapsamda düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 öğrenciden, tutuklanan 7'sinin, cezaevinden bu 4 öğrenciye mektup yazdıkları ortaya çıktı. Mektupta, 2 yıl önce dağ kadrosuna katılan ve çıkan çatışmada öldürülen Müslüm Göçer'i kendilerine kahraman olarak örnek aldıklarını belirten hapishanedeki öğrenciler "O bizim kahramanımız, onun ışığından yürümemiz gerekiyor" dedikleri belirtildi.



RD(KS/COŞ)