Pamukkale Örenyeri’nde yapılan şampiyonada, genç bayanlar, genç erkekler, büyük bayanlar ve büyük erkekler kategorilerinde 21 ülkeden 171 sporcu mücadele etti. Havanın sıcak olması sporculara zor anlar yaşattı. Bazı atletler yarışmayı tamamlayamadı, bazıları ise yarış sonunda baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri baygınlık geçiren atletlere ambulansta oksijen tedavisi uyguladı.

Şampiyonanın büyük erkekler kategorisinde, daha önce 5 kez Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonu olan Ahmet Arslan bu unvanı 6'ncı kez kazandı. İkinciliği ise Milli Takım sporcusu Ercan Muslu elde etti. Milli Takım atletlerinden Ahmet Özrek de genç erkeklerde birinci oldu. Aynı kategoride Mazlum Aydemir'in ikinci olduğu şampiyonada, genç bayanlarda milli atlet Sevilay Eytemiz ikinciliği, Çeşminaz Yılmaz da üçüncülüğü elde etti.

Türk Milli Takımı, şampiyonada elde edilen derecelerle genç bayanlar ve erkeklerde takım halinde birinci olurken, büyük erkeklerde ise ikinci sırada yer aldı.

Şampiyonaya damgasını vuran milli atlet Ahmet Arslan, Türkiye’nin Avrupa’nın lideri olduğunu kanıtladıklarını belirterek, “Zorlu bir yarış koştum, destekçilerimize teşekkür ediyorum. Özlediğim beklediğim tablo buydu. Senelerdir İtalyanlar ikinciliği alıyordu, ancak Ercan arkadaşım bu yıl kazandı. İtalyanlara karşı üstünlüğümüzü ilan ettik çok mutluyum. Bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğim. Dağ koşucuları olarak dünyanın ilk üç ülkesi arasındayız ve Avrupa’nın lideri olduğumuzu kanıtladık. Ülkemize şampiyonluk kazandıran arkadaşlarımız, sınavsız memur olma yasasından faydalanmıyorlar. Sayın bakanımız ve büyüklerimize sesleniyoruz. Bu konunun ele alınmasını ve çözülmesini istiyoruz” dedi. Dereceye giren atletlere protokol üyeleri tarafından çiçek verildi.

Dereceye giren sporcular şöyle:

Genç Bayanlar’da; İngiltere’ran Annabel Mason birinci, Türk atletler Sevilay Eytemiz ikinci, Çeşminaz Yımaz üçüncü oldu.

Genç Erkekler’de; Türkiye’den Ahmet Özrek birinci, Mazlum Aydemir ikinci, Alman atlet Anton Palzer ise üçüncülüğü elde etti.

Büyük Bayanlar’da; İsviçre’den Monika Fürholz birinci, Rusya’dan Nadezhda Leshchinskaia ikinci, Çek Cumhuriyeti’nden Pavla Schorna Matyasova üçüncü oldu.

Büyük Erkekler’de; Türkiye’den Ahmet Arslan birinci, Ercan Muslu ikinci ve Romanya’dan İonut Alin Zinca üçüncü sırada yer aldı.