Kaza, öğle saatlerinde D-100 Karayolu Okmeydanı mevkii Haliç Köprüsü istikametinde yönünde meydana geldi. Görgü tanıklarının iddiasına göre, iş adamı Salih Koçakelçi yönetimindeki BMW, sol şeritte giden Erol Turan yönetimindeki Porsche marka araca çarptı. Çarpışmanın ardından Porsche, bariyerleri parçalayarak metrobüs yoluna girdi. BMW ise yolun seyir halindeki bir araca çarparak durabildi.


MAKAS İDDİASI


Kaza sonrası hurdaya dönen Porsche marka araçtan vatandaşlar tarafından çıkarılan Turan'ın eşi ve iki çocuğu yoldan geçen bir araçla hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle D-100 karayolu Haliç istikameti tamamen, metrobüs yolunun ise bir şeridi trafiğe kapandı.


Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Erol Turan, “En sol şeritten ailemle beraber giderken en sağdan direk önüme kırmasıyla beni buraya atması bir oldu. Zaten MOBESE kameralarında da her şey vardır" dedi.


Görgü tanıklarından Tahir Abakay, BMW'nin sürekli makas yaparak ilerlediğini iddia etti.


TRAFİK FELÇ OLDU


Kaza nedeniyle D-100 Karayolu'nun her iki istikametinde de araç kuyrukları oluştu. Metrobüs seferleri de araçlar çekilinceye kadar tek şeritten sağlandı. Hurdaya dönen araçlar çekicilerle olay yerinden alınarak otoparka çekildi. Araçların çekilmesinin ardından yol trafiğe açıldı.


Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.


ZG (MK) (FOTOĞRAF)