Ziyarete, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu üyesi Lale Platin, güvenlik alanında hizmet veren Securitas Grup Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, Bell Holding Yönetim Kurulu Başkanı Livio Manzini ve Doğan Gazetecilik Projeler Müdürü Nilgün Yorgancılar katıldı. Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, eşi Sıla Sezgin, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Bayram Tahanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş ve Köy Muhtarı Saim Özdemir, konuklarını karşıladı. Kaymakamı Yalçın Sezgin, Üşümez İlkokulu’nun tarihinin çok eskilere dayandığı belirterek, dernek yetkililerinin okulu ilk kez gördüklerinde eskiliğinden çok etkilendiklerini hatırlattı.

DEMİRCİ EĞİTİMDE BİR NUMARA 

Kalmakam Sezgin, “Okul için eğitimle ilgili çalışmalar yapan gönüllü kurumlara müracaat ettik. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden olumlu cevap geldi. Biz yazıyı görünce çok sevindik. Gönderilen parayla okulumuzu yaptık ve adını da Çağdaş Yaşam Üşümüş İlkokulu koyduk. Yaklaşık bir yıl sonra, eğitime destek veren misafirlerimizle bugün burada bir araya geliyoruz. Okul bizim için her şey” dedi.

Manisa’nın zengin ovalara sahip olduğunu, ancak Demirci’nin yüksek rakımlı olmasından dolayı fazla arazisi bulunmadığını anlatan Sezgin, “Buranın çoçukları için iş imkanı yok. Hayvancılık yapacak yeterli meramız yok ama bu köyde bu insanlar yaşıyor. İnsanlara biz de işte okul getiriyoruz. Biz de buranın çocuklarını çelik işler gibi işliyoruz, hayata hazırlıyoruz. Manisa’nın en uzak ilçesi Demirci eğitimde bir numara. Sınavlarda şu an birinci. Bu da eğitime ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor” dedi.

BAĞIŞÇILARIMIZ SAĞ OLSUNLAR

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu üyesi Lale Platin de kendilerine gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Platin, “Böyle ırak ve yüksekte güzel insanlar yetişmiş. Daha da yetişecek her şeyin başı eğitim dedik. 23 sene önce derneği kurarken sevgili hocamızla birlikte amacımız buydu. Köşe bucak köy nerede okumamış çocuk var ise ulaşalım. Eğitim görmemiş, kalem tutmamış, el kalmasın hep istedik. Bütün destekçilerimizin yaptığı katkılarla bunlar oluyor. Bize bu desteği veren bağışçılarımız sağ olsunlar. Bu güzel okulumuzdan çok güzel çocuklar yetişecek” dedi.

Konuşmaların ardından sınıflar gezildi, öğrencilerle sohbetler yapıldı ve öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Miniklerin sevinci gözlerinden okundu. Daha sonra köy halkının hazırladığı gözlemeler konuklara ikram edildi.