FİRARİ SANIK YAŞER’İN AVUKATI: TEDAVİ İÇİN YURTDIŞINDA


Poyrazköy davasıyla birleştirilme talebine karşılık savunma yapan avukatlar, dosyalar arasında irtibat bulunmadığını ileri sürdü. Avukatlar davanın hızlı sonuçlanması için birleştirme talebinin reddedilmesini istedi. Davanın firari sanığı ÇEV’in eski Genel Başkanı Gülseven Yaşer’in avukatı Hasan Gürbüz, “Müvekkilim hakkında yakalama kararı bulunuyor. Müvekkilim kanser hastası olduğu için yurtdışında tedavi görüyor. Müvekkilim sağlık sorunları nedeniyle Türkiye’ye gelemiyor. Bu nedenle müvekkilimin istinabe yoluyla yurtdışında ifade vermesini talep ediyorum" dedi.


POYRAZKÖY İLE BİRLEŞTİRİLDİ


Duruşma savcısı Mehmet Ali Uysal, davanın Poyrazköy davasıyla birleştirilmesini istedi. Taleplerin ardından mahkeme ara verdi. Aranın ardından kararlarını açıklayan mahkeme, davayı Poyrazköy davasıyla birleştirdi. Biri yakalamalı 7’si tutuksuz 8 sanıklı bu davanın da eklenmesiyle 11’i tutuklu 77 sanığın yargılandığı Poyrazköy davasında sanık sayısı 85’e yükseldi.


Poyrazköy ile daha önce de kafes eylem planı, amirellere suikast, ikinci amirallere suikast ve ikinci poyrazköy davaları birleştirilmişti.


SG (MK)