89 yaşındaki Bedriye Akkaya, bir hafta içinde Kurban Bayramı'nı, doğum gününü ve Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığı için kendisini çok şanslı bulduğunu söyledi. Cumhuriyetin ilan edildiği gün dünyaya geldiği için babasının kendisini 'Cumhuriyet kızım' diye sevdiğini belirten Akkaya, Darende'deki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na ilk yazılan kız öğrenci olmanın gururunu yaşadığını da ifade etti.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş da Bedriye Akkaya'yı bu anlamlı günde evinde ziyaret ederek hem doğum gününü hem de Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Kaymakam Aktaş'ı evinde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Akkaya, "Allah, Cumhuriyet gibi bir rejimi bizlere nasip etmişse onun kıymetini bilelim. Bu anlamlı ziyaretinden dolayı Kaymakam Mehmet Aktaş'a teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Mehmet Aktaş ise "89'uncu yılı kutlanan Cumhuriyet ile aynı yaşta olan Bedriye Akkaya'nın 3 ayrı bayramı bir arada kutlamasının sevincini hep birlikte yaşadık. Bedriye teyzemizin ve Cumhuriyetimizin doğum günü kutlu olsun" diye konuştu.



CÖ(MP/CK)