Birinci Meclis önündeki 'Alternatif Cumhuriyet Kutlamaları için Ulus Atatürk heykeli önünde gruplar toplanmaya başlarken, polis Cumhuriyet Bulvarı'nı trafiğe kapattı. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Tam bağımsız Türkiye' sloganları atıp, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan grubun Atatürk heykeli önünde Atatürk Bulvarı'na inmesiyle yol tamamen trafiğe kapandı. Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatan grup ile emniyet güçleri arasında kısa süreli tartışma oldub

Birinci Meclis önünde bazı STK ve siyasi partiler tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinliğine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile birilkte Bihlun Tamaylıgil, Kamer Genç, Hüseyin Aygün ve Sinan Aygün'ün de bulunduğu CHP milletvekilleri ile birlikte geldi. Kılıçdaroğlu'nun alana gelişi sırasında izdiham görüldü. Polisin Cumhuriyet Bulvarı'na kurduğu barikatı geçip, emniyet yetkililerinin yanına giden Kılıçdaroğlu, emniyet müdürleri ile konuşurken, arkasındaki grup da barikatı aşmak istedi. Polis, bu gruba da biber gazıyla müdahalede bulundu. Biber gazından bazı CHP'li milletvekilleri de etkilendi. Bu arada, Ulus Meydanı'nda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk posterleri taşıyan kalabalık İstiklal Marşı söyledi.

POLİS KIZILAY YÖNÜNDE KURDUĞU BARİKATLARI KALDIRDI

'Alternatif Cumhuriyet Kutlamaları'nda Birinci Meclis önünde toplanan grup ile polis arasında arbede çıktı. Polis, Birinci Meclis'e yürümek isteyen gruba biber gazıyla müdahale etti. Baruthane Kavşağı'nda toplanan grup, ellerinde polise bayrak ve flamalar Birinci Meclis'e doğru yürüyüşe geçti. Meclis önünde barikat kuran polis, gruba izin vermedi. Göstericiler ile polis arasında sözlü tartışma çıktı, ardından grubun polis barikatına yüklenmesiyle arbede çıktı.  Polis, göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler ve basın mensupları yoğun biber gazından etkilendi.

ULUS MEYDANI KARIŞTI

Ulus Meydanı'nda toplanan gruba ise polis tazyikli suyla müdahale etti. TOMA'lardan göstericilere polisin yaptığı müdahaleye tepki gösterirken, çocuk ve yaşlıların tazyikli sudan etkilendiği kaydedildi. Göstericiler polis barikatına pankart asmaya ve barikatı aşmaya çalıştı.Polis, Kızılay yönünde kurduğu barikatları kaldırdı. Gençlik Parkı önündeki kalabalık Kızılay Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.