Cumhuriyet Meydanı'nda geçen cumartesi günü turist ve vatandaşların önünde meydana gelen bıçaklı ve satırlı kavganın ardından polisiye önlemler alındı. Meydandaki özel güvenlik devriye atarken, Valilik binasının önünde sabit duran polis ekibi de kontrol amaçlı Cumhuriyet Meydanı'nın kenarında park halinde beklemeye başladı.

Meydana yakın esnaftan bazıları, kavganın münferit ve 'kız tartışması' nedeniyle olduğunu iddia ederken, bazıları da 'çete' iddiasında bulundu.

Kent Meydanı Esnafı Güç Birliği Derneği Başkanı Müfit Perdahlı olayın münferit bir konu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Burada topu Antalya'daki yerel yönetime atalım. Gençler kay kay sporu için düz alan tercih ediyorlar. Böyle bir alan olmadığı için de buraya geliyorlar. Hem turist hem yerli hem de patenli gençler gelince bir kargaşa oluyor. Yerel yönetimden gençler için bir alan oluşturulmasını istiyorum. Burada çeteleşme olamaz. Valiliğin bulunduğu bölgede güvenlik sorunu dersek çok abartmış oluruz. Kavga günü ben de buradaydım. Gençler kayıyor ve oturuyordu. Bağırışlar oldu, bir de baktık bir genç bıçakla birini kovalıyor. İki kişi arasında olan bir olay."

Büfe işletmecisi Nejat Güven, "Gençlerin ellerinde bıçakla kavga yapması ile bir anda insanlar kaçtı. Turistler ortadan kayboldu. Bir kız bayıldı. Olayın aslını bilmiyorum ancak çete olduğunu düşünmüyorum" derken Hafize Eser Uyanık adlı esnaf ise kavga olayından sonra turistlerin azaldığını söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda kafeterya işleten Buse Gevgeli ise, “Öncelikle burası turistik bir bölge. Böyle bir olayı ülkemiz ve bulunduğu konum için olumsuz buluyorum. Gazetede okuduğumuza göre de saldıranlar serbest kalmış. Böyle olaylar olursa turistlerin buraya gelmeyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.



ÖE(SU/BT)