Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97’nci yıldönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Çanakkale Valiliği tarafından bu yıl ilk kez iki hafta süren etkinliklerle kutlandı. Zafer Haftası etkinliklerinin son gününde Cumhuriyet Meydanı’nda Orhan Hakalmaz konseri düzenlendi. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal ile çok sayıda bürokrat ve 5 bin dolayında vatandaş konseri izledi. Halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinlikler, Zafer Haftası nedeniyle düzenlenen en iyi okuma yarışmasında 1’inci olan lise öğrencisi Hasan İnan’ın 'Çanakkale Şehitlerine' adlı şiiri okumasıyla devam etti. Ardından, Buse Doğu ve Aslı Erdurmuş adlı minik öğrenciler İstiklal Marşı'nı okudu.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna yaptığı konuşmada, "Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97’nci yıldönümünü bu yıl büyük bir coşkuyla kutladık. Ayrıca bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle andık. Bizler bugün şehitler diyarı Çanakkale'de Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bir avuç askerle düşmanı dize getiren Ezineli Yahya Çavuş'u, 276 kiloluk mermiyi taşıyan kahraman Koca Seyit'imizi, vatan ve bayrak uğruna kurban olarak cepheye gönderilen Kınalı Hasanlar’mızı unutmadık. 97 yıl sonra dahi dün olduğu gibi bu özlem ve sevgi bugün de dinmek bilmiyor. Bugün bu toprakları güneyinden kuzeyine, doğusundan batısına hiçbir ayrım gözetmeksizin 100 binler ziyarete geliyor. Çünkü bütün Türkiye'den Çanakkale'de bir parça var. Bundan 97 yıl önce toprağa verdiğimiz 253 bin fidanımızı 14 gün boyunca düzenlemiş olduğumuz etkinliklerle anmaya çalıştık. Ama ne yaparsak yapalım şehitlerimize olan borcumuzu ödeyemeyiz" dedi.

Anma etkinliklerinin yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından sahneye çıkan Orhan Hakalmaz, meydanı dolduranlara, türküleriyle unutulmaz bir gece yaşattı. Hakalmaz, Çanakkale Türküsü’nü seslendirirken, protokol üyeleri ve binlerce Çanakkaleli de ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak şarkıcıya eşlik etti. Türk bayrakları nedeniyle gelincik tarlasına dönen Cumhuriyet Meydanı bir kez daha Çanakkale ruhuna ev sahipliği yaptı.



BG(TT/CK)