Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yıldönümü, Londra, Strasbourg ve Nürnberg'te kutlandı.

LONDRA'DA KUTLAMAYA YOĞUN İLGİ

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç'in Büyükelçilik Rezidansında verdiği resepsiyona, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Londra'da görevli çok sayıda ülkeden Büyükelçilik ve Başkonsolosluk çalışanları, yabancı misyonlardan temsilciler, Türk Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları ile sanatçılar, akademisyenler ve basın mensupları katıldı.

Abdurrahman Bilgiç, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yılını kutlayarak, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Bilgiç, Türkiye İngiltere arasında güçlü ilişkilerin varlığına dikkat çekerek, iki ülke arasındaki üst düzey ziyaretlerin güçlü bağın göstergesi olduğunu belirterek "Her iki ülkenin güvenlik konusunda ortak endişeleri var. Yakın zamanda yaşadığımız Ankara'daki terör saldırısında İngiltere yönetiminin gösterdiği dayanışma çok anlamlı ve düşüncelidir" diye konuştu.



Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç gece boyunca, davetlilerle yakından ilgilenirken, bu yılki resepsiyona katılımın oldukça yoğun olduğu gözlendi.

Fransa'da 92. yıl kutlamaları

Strasbourg Başkonsolosu Özgür Çınar eşi Seniha Birand Çınar'ın ev sahipliği yaptığı Cumhuriyet Resepsiyonuna 500 davetli katıldı. 

Hilton otelinde yapılan resepsiyona Avrupa Kuruluşlarında çalışanlar, yabancı misyon temsilcileri, belediye, siyasi temsilciler, öğrenciler, öğretim üyeleri, sivil toplum dernekleri, iş adamları, katıldı.
Davetlileri salon girişinde başkonsolos Özgür ve eşi Seniha Birand Çınar karşıladı. Başkonsolos Özgür Çınar Cumhuriyet Bayramın önemine değinen konuşmasında şu ifadelere yer verdi

'Anavatandan uzakta sürdürdüğünüz yaşamınızda devletiniz ve temsilciliklerimiz her zaman yanınızda olduğunu bir kez daha tekrarlamak isterim. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ifadesiyle Türk milletin karakter ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet'tir. Bize düşen görevde her koşulda Cumhuriyeti korumak ve yaşatmaktır. Bu düşüncelerle bayramınızı en samimi duygularımla bir kez daha kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum'
diye konuştu.  Resepsiyonda 'Anadolu' müzik grubu Anadolu türküleriyle salonda Anadolu rüzgarı estirdi.

NÜRNBERG DE KUTLAMAYA ÇOK SAYIDA ALMAN KATILDI

Cumhuriyetin 92.yılı, Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül' ün Anakent Belediyesi tarihi salonunda verdiği bir kabul töreni kutlandı. Törende, Bavyera Maliye Bakanı Markus Söder, Anakent Belediye Başkan Yardımcısı Christian Vogel, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Belediye Meclis  Üyeleri Aynur Kır, Yasemin Yılmaz, Ayhan Yeşil, TSK başkan ve temsilcileri ile çok sayıda Alman ileri gelen hazır bulundu. Başkonsolos Yavuz Kül, Konsolos Gürol Baş ,eşi Özlem Baş, Muavin Konsolos Murat Başar konukları kapıda karşıladılar. Davetlilere girişte lokum ikram edildi.



Belediye ikinci Başkanı Chirstian Vogel, Nürnberg'de 31 bin Türk vatandaşı ve Türkiye kökenli Almanın yaşadığına dikkat çekerek, " Uyum içinde yaşıyoruz. 100.yılda da birlikte olmayı diliyorum" dedi.

Folklor ile süslenen kutlamada konuklara ikramda bulunuldu. Resepsiyon sonunda ise konsolosluk mensupları hep birlikte hatıra fotoğraf çektirdi. Törende Cumhuriyetin 10'uncu yılında doğan Uğur Danış isimli bayan konuklara tanıtıldı