İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Yaşadığımız coğrafyanın doğusunda, batısında, kuzeyinde ve güneyinde kan gövdeyi götürüyor. Biz Türk millet olarak barış ve beraberlik içinde huzurlu bir şekilde yaşıyoruz. Bunu devam ettirmek ise gençlerin görevi" dedi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 89'uncu yıldönümü gündüz başlayan etkinliklerle gece de sürdü. Akşam saatlerinde Balçova Termal Otel Kardelen Salonu'nda düzenlenen resepsiyon, İzmir Valisi Cahit Kıraç eşi Berrin Kıraç'ın misafirleri karşılamasıyla başladı. Geceye CHP'den kimse katılmazken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, Ege Ordu ve Garnizon Komutana Orgeneral Abdullah Atay ve eşi Mürvet Atay, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve eşi Zeynep Bilkay, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eşi Özenç Özkök, Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve eşi Serpil Akay ile birçok dernek ve kurumun temsilcileri eşleriyle birlikte katıldı.

10 dakika süren "Cumhuriyet Belgeseli" isimli slayt gösterisi sonrası bir konuşma yapan İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyeti kurduktan sonra gençlere hedef gösterdi. Medeniyet yolundan ayrılmadan birlik ve beraberliği daha ileriye taşıyacaklar. Neredeyse bütün dünya ülkeleri krizle uğraşıyor. Ama Türkiye'nin birlik ve beraberlik ile attığı adımlar bizi krizden en az seviyede etkilenmemize neden oldu. Dünyayı kan götürüyor. Ama Türk Bayrağı dalgalandıkça fedakarlık istiyor. Yeri geldiğinde bu millet şehit olabilir. Çünkü huzur ve beraberliğin birtakım zorlukları vardır. Bunları iyi biler Türkiye milleti ne yapacağını iyi biliyor. Bundan sonrada hoşgörü, barış ve kardeşlik doğrultusunda daha nice yıllara" dedi.

Konuşma sonrası resepsiyon üzerinde Atatürk'ün resminin bulunduğu pastanın kesimi ile devam etti.

EA(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)