İlçede, konser öncesi fener alayı düzenlendi. Bağlık Caddesi'nde toplanan halk, ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüdü. Karadeniz Bölge Komutanlığı askerlerinin de yer aldığı yürüyüşte kalabalık 10'uncu yıl marşını okudu. Yaklaşık 3 kilometre yürüyen kalabalık, Atatürk Anıtı'ndaki konser alanında toplandı. Sahneye çıkan Kaymakam İbrahim Çay ve Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, halkın Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Ardından şarkıcı Murat Dalkılıç sahneye çıktı. Dalkılıç, alanda toplanan 10 binin üzerindeki kişiyi şarkılarıyla coşturdu. Konseri sırasında kalabalığın arasında elindeki Türk bayrağını sallayan 85 yaşındaki Akgül Ünal, Murat Dalkılıç'ın dikkatini çekti. Sahneden inerek kalabalığın arasına giren Dalkılıç, yaşlı kadının elini öptü. Konserin sonunda Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ile sahnede Murat Dalkılıç'a hediyesini verdi. Başkan Posbıyık, şöyle dedi:

"Murat dalkılıç, efendiliğiyle adamlığıyla herkese örnek olan bir sanatçı. O ileri de bir numaralı sanatçı olacaktır. Bu desteği de Ereğli ve Zonguldak halkından alacaktır. Bundan sonra da delikanlı sanatçıları getirmeye devam edeceğim. 18 Kasım'daki Hamsi Festivali'nde de Volkan Konak sizlerle olacak."



İÇ(EE/AK)