Kent merkezinde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün açılış programına Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, Tokat Jandarma ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ve davetliler katıldı. Açılış öncesi protokol üyeleri Maya takvimine göre kıyametin bugün kopacağına inanılmasıyla ilgili konuşurken Vali Taşkesen, "Nasrettin Hoca demiş ya, Hanım ölürse büyük kıyamet, ben ölürsem küçük kıyame" dedi.

BAŞSAVCIDAN ESPRİ

Açılış töreninde konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, 2005 yılından beri adliye binasında faaliyet gösteren Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün fiziki yetersizlik ve iş yükü nedeni ile başka bir binaya taşındığını söyledi. Denetimli serbestliğin alternatif, çağdaş bir infaz sistemi olduğunu belirten Başsavcı Gültekin, "Son 6 içerisinde müdürlüğümüze yapılan 157 başvurudan 86’sı cezasını tamamlayarak dosyası kapatılmış, 63 tanesinin infazına devam edilmektedir. 8 kişi ise ihlal nedeni ile tekrar kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmiştir" diye konuştu.

Başsavcı Gültekin konuşmasını, "Sayın Valim kıyamet de kopmadığına göre, arzu ederseniz açılışı yapalım" diyerek tamamladı. Gültekin'in sözleri protokolü gülümsetti. Daha sonra yeni müdürlük binasının açılışı yapıldı.



MT(EA/CK)