Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Cumhuriyetin 89'uncu kuruluş yıldönümünde 'Cumhuriyet Konseri' düzenledi. Keman sanatçısı Hasan Gökçe Yorgun’un solist olarak katıldığı konser, Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Şef Aytuğ Ülgen'in yönettiği konsere genç keman virtüözü Ahmet Gökçe Yorgun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçtiğimiz yıllarda hediye ettiği 1780 yapımı Antonio Gragnani kemanıyla katıldı. Konserde, Paganini’nin 'Keman Konçertosu' ve 'Borodin’in Senfoni No. 2' eseri seslendirildi. Mersinli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, solist sanatçının yanı sıra, performansıyla MDOB orkestrası ve genç orkestra şefi Aytuğ Ülgen de dakikalarca alkışlandı.

'KENDİMİ DAHA İYİ İFADE ETTİM'

Konser sonrası konuşan Yorgun, memleketi Mersin'nde ilk kez solist olarak sahneye çıktığını belirterek, şöyle dedi:

"Konser benim için çok heyecanlı geçti. İlk defa Mersin Devlet Opera ve Balesi ile sahne alıyorum. Bu benim için onur verici oldu. Sanatseverler de konseri gayet coşkulu bir şekilde izledi. Umarım, onlar da benim kadar heyecanlanıp zevk almışlardır. Bu nedenle de çok mutluyum. Bu arada sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün bana hediye ettiği 1780 yapımı Antonio Gragnani kemanla sahne aldım. Bu kemanla çok zor bir eser olan Paganini'nin Keman Konçertosu'nu çalarak kendimi daha iyi ve daha güçlü ifade ettiğime inanıyorum."

'İYİ BAŞLANGIÇ YAPTIK'

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal ise, genç kemancı Ahmet Gökçe Yorgun'un katılımı ile gerçekleştirilen konsere olan ilginin kendilerini de mutlu ettiğini kaydederek, "Seyircimizden aldığımız destekle yeni sezona çok iyi bir başlangıç yaptık. Mersinlilerin bu desteği bizim için çok önemlidir" diye konuştu.

HASAN GÖKÇE YORGUN KİMDİR?

1992'de Mersin’de doğan Hasan Gökçe Yorgun, 1999'da Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın açtığı sınavları kazanarak Lily Tchumburidze’nin öğrencisi oldu. İlk orkestra konserini, 2001'de Mersin Üniversitesi Oda Orkestrası eşliğinde verdi. 10 yaşında İstanbul Senfoni Orkestrası’nın açtığı 'Genç Kuşak Solistleri Yarışması'nı kazandı.

Scholo Mintz, Alexander Markov ile İstanbul’da, Igor Oıstragh ile İzmir’de Master Class yaptı. 2006'da İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Saint Saens’ ı seslendirdi. 2007'de Adana’da 3.Çok Sesli Müzik Festivali’nde konser verdi. 2006 Mayıs ayından bu yana şef Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nda baş kemancı ve solist olarak yurt içinde birçok konsere katıldı. Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile beraber verilen konserden sonra büyük beğeni topladı. Temmuz 2012’de İtalya’da Schlern İnternational Müzik Festivali’ne katıldı. 2009 Haziran’da Mersin Üniversitesi Konservatuarı lise bölümünden başarı ile mezun oldu. Lisans eğitimine Viyana’da Universitat für Musik und Darstellende Kunst Wien’de, Prof. Dora Schwarzberg ile devam ediyor.



ME(AŞ/OA/COŞ)